'Opportunist' Tananne scoort met eerste balcontact

Reacties

Oussama Tannane is zaterdagavond van grote waarde geweest voor Saint-Étienne. De 21-jarige vleugelspits scoorde bij zijn eerste balcontact en hielp zijn Franse werkgever tegen Montpellier aan de eerste competitiezege sinds 7 februari: 3-0.

'Opportunist' Tananne scoort met eerste balcontact

Destijds was Tannane tegen Girondins Bordeaux (4-1) tijdens zijn basisdebuut ook al belangrijk met een goal en een assist. Anderhalve maand later won de nummer zes van de Ligue 1 weer eens mede dankzij een treffer van de van Heracles Almelo overgenomen aanvaller. Uit een voorzet van Nolan Roux maakte de man die onlangs voor de nationale ploeg van Marokko koos zijn derde doelpunt in dienst van de recordkampioen van Frankrijk (tien titels). Het betekende de 2-0.

Trainer Christophe Galtier was na afloop te spreken over zijn invaller. 'Oussama heeft laten zien opportunistisch te zijn. Het is een goede zaak als de invallers wat extra's brengen', zei Galtier, die uitzicht houdt op een ticket voor de Europa League. Want Saint-Étienne heeft nog altijd de zesde plaats in handen, ook al had het de afgelopen vijf competitieduels maar drie punten gepakt. Daardoor lonkt voor het derde jaar op rij Europees voetbal.

Tannane begon net als twee weken terug op de bank, maar mag na zijn derde doelpunt – de ex-speler van SC Heerenveen scoorde ook nog tijdens de bekerzege op Troyes – nu weer hopen op een rentree in de basis. Daarmee lijkt hij een vervolg te geven aan zijn sterke eerste seizoenshelft voor Heracles, waarvoor hij zeven keer scoorde in elf Eredivisie-optredens. Waar die treffers niet louter goed waren voor een zege, mag Tannane zich nu al voorzichtig de talisman van Saint-Étienne noemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.