Opnieuw verlies Schalke ondanks treffer Huntelaar

FSV Mainz 05 blijft koploper na de zege op 1899 Hoffenheim. Klaas-Jan Huntelaar scoorde maar verloor opnieuw met Schalke 04 De Nederlanders van HSV wonnen wél.

1. FC Nürnberg-Schalke 04 2-1 Klaas-Jan Huntelaar speelde niet groots maar was weer trefzeker voor Schalke 04. In de eerste helft had hij wel wat aardige combinaties met Raúl, maar een doelpunt leverde het niet op. In de 53ste minuut kwam Schalke met tien man te staan toen Jeremain Jones zijn tweede gele kaart zag.

Coach Felix Magath anticipeerde en verving Raúl voor de meer verdedigend ingestelde Ivan Rakitic. Het kon niet verhinderen dat Nürnberg de leiding nam, Mike Frantz bracht zijn team een kwartier na rust op 1-0. In de 74ste minuut tekende Huntelaar voor de gelijkmaker. Farfán zette in en via tegenstander Bieler belandde de bal voor het linkerbeen van de Oranje-international: 1-1.

Schalke verdedigde het punt uit alle macht maar stapte weer als verliezer van het veld. Aanvoerder Andreas Wolf bracht Nürnberg in de 84ste minuut de drie punten.

Hamburger SV-1. FC Kaiserslautern 2-1 Hamburger SV boekte zaterdagmiddag een zwaarbevochten zege op 1. FC Kaiserslautern. Die Rothosen begonnen met Ruud van Nistelrooy, Eljero Elia en Joris Mathijsen in de basis.

Een vliegende start was het allerminst. Na slechts drie minuten lepelde voormalig Heracles Almelo-aanvaller Srdjan Lakic de bal uit een vrije trap over de muur. Zijn poging verdween fraai in de kruising. Door de vroege openingstreffer mocht HSV bijna een uur op zoek naar de gelijkmaker. Het gewenste doelpunt kwam uiteindelijk op naam van Gojko Kacar. De ingevallen Serviër kopte raak.

Uiteindelijk kreeg HSV, waar Elia inmiddels was gewisseld, loon naar werken. Eric Maxim Choupo-Moting rondde met geluk af en zorgde zo dat het elftal voor het eerst in vijf wedstrijden weer het volle pond kreeg. Van Nistelrooy speelden een ongelukkige wedstrijd, maar was dichtbij een treffer. De paal voorkwam succes. FSV Mainz 05-1899 Hoffenheim 4-2De koploper onderstreepte zijn huidige klassering met het doelpunt van aanvaller Sami Allagui. Reeds na twee minuten tikte de Tunesische international op aangeven van de Hongaar Adám Szalai van dichtbij binnen. Mainz ging op zoek naar een tweede treffer en drukte de gasten achteruit. Er ontstond een stevig duel maar tot een verdubbeling van de marge kwam het ondanks enkele goede kansen niet voor de thuisploeg.

Vier minuten voor rust kwam Hoffenheim zelfs langszij. Luiz Gustavo was na een solo vanaf de eigen helft de aangever op de Senegalees Demba Ba: 1-1. De Kroaat Radoslav Zabavník (45ste minuut) en Szalai (48) hadden snel een antwoord: 3-1.

Invaller Gylfi Sigurdsson scoorde vijfentwintig minuten voor tijd voor Hoffenheim, maar na de benutte strafschop van Andre Schürrle was het duel beslist: 4-2. Een minuut daarvoor had de Kroaat Josef Simunic de rode kaart gezien, waardoor Hoffenheim de wedstrijd met tien man afsloot. Borussia Mönchengladbach-VfL Wolfsburg 1-1De thuisclub was in de beginfase de bovenliggende partij, maar zag het initiatief niet beloond worden. Na iets minder dan een half uur bracht de Deense middenvelder Thomas Kahlenberg Wolfsburg, de nummer acht van de Bundesliga, aan de leiding: 0-1. Na 65 minuten tekende Torben Marx voor de eindstand.

Bij de thuisploeg zat Marcel Meeuwis op de bank en was Roel Brouwers geschorst voor zijn rode kaart tegen Schalke 04.

SC Freiburg-1. FC Köln 3-2Na elf minuten leek een zorgeloze middag SC Freiburg niet meer te kunnen ontgaan. Jan Rosenthal tekende voor twee rappe treffers, zijn schot en kopbal waren FC Köln-keeper Farid Mondragón te machtig. De bezoekende club herstelde zich echter van de dreun met een doelpunt van Youssef Mohamad: 2-1.

Vlak na rust boog Adam Matuschyk de achterstand weer om in een gelijke stand. De wijze waarop de Pool doel trof, was fraai. Na een kopduel zag hij de bal voor zijn voeten vallen om vervolgens verwoestend uit te halen met zijn linkerbeen.

Ondanks de tegenvaller vlak na rust, trok de thuisploeg toch aan het langste eind. Papiss Cissé vertrok op het randje van buitenspel en rondde kinderlijk eenvoudig af. Met nog twintig minuten te spelen kwam Freiburg weliswaar onder druk te staan, maar werd de voorsprong niet meer uit handen gegeven.