Groep B: Huntelaar bezorgt Schalke broodnodige winst

Bekijk hier alle andere uitslagen in de tweede speelronde van de Champions League. Uiteraard kunt u voor doelpuntenmakers en uitslagen ook terecht bij ons Scorebord.

Klaas-Jan Huntelaar was woensdagavond opnieuw trefzeker bij Schalke 04. De Nederlandse spits versloeg met Die Königsblauen in eigen huis Benfica. Olympique Lyon gaat aan kop na de tweede zege op rij.

Schalke 04-Benfica 2-0 De eerste grote kans was voor de bezoekers. Javier Saviola schoot echter in kansrijke positie naast. Schalke leek in het eerste bedrijf door een doelpunt van Huntelaar op voorsprong te komen. Op aangeven van Jefferson Farfán tikte de Nederlander van dichtbij binnen. De arbiter van dienst oordeelde echter dat Farfán buitenspel stond terwijl hij de bal ontving en annuleerde het doelpunt.

Op slag van rust was de kompaan van Huntelaar, de Spanjaard Raúl, dicht bij een treffer. De aanvaller raakte echter de paal. De rebound, een levensgrote kans, was niet besteed aan Ivan Rakitic.

Halverwege de tweede helft kreeg Schalke alsnog de verdiende voorsprong. Na mistasten in de Portugese defensie kon Farfán raak schieten in de lange hoek.

Huntelaar stelde vijf minuten voor tijd de overwinning zeker voor de thuisploeg. De Nederlandse spits gleed van dichtbij de bevrijdende 2-0 binnen. Het bleek tevens de eindstand.

Hapoel Tel Aviv-Olympique Lyon 1-3Michel Bastos was woensdag de grote man aan de zijde van Olympique Lyon. De Braziliaan zette na acht minuten spelen de Franse uitploeg op voorsprong vanuit een strafschop. De inzet van Bastos verdween onberispelijk in de linkerhoek van Hapoel-goalie Vincent Enyeama.

Tien minuten voor rust viel het hoogtepunt van de avond te noteren. Bastos vergrootte op schitterende wijze de voorsprong voor Lyon. Zijn afstandsknal was zwanger van effect en verdween fraai in de bovenhoek.

Na de onderbreking maakte Hapoel-goalie Enyeama uit een penalty de aansluitingstreffer. Het slotakkoord was echter opnieuw voor de Fransen. Miralem Pjanic bepaalde in de slotseconde de eindstand op 1-3, waardoor Lyon na twee duels op zes punten staat.