Opnieuw stopt Duitse wereldkampioen zeer vroeg: Höwedes (32) in voetsporen Schürrle

Reacties

Benedikt Höwedes stopt per direct als profvoetballer. De pas 32-jarige verdediger kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Lokomotiv Moskou, maar staat vooral bekend om zijn lange periode bij Schalke 04.

Opnieuw stopt Duitse wereldkampioen zeer vroeg: Höwedes (32) in voetsporen Schürrle
© Pro Shots

Höwedes doorliep de jeugdopleiding van de club uit Gelsenkirchen en speelde jarenlang in het eerste van Die Königsblauen. In het seizoen 2017/18 vertrok de 44-voudige international op huurbasis naar Juventus, waarna hij een jaar later opteerde voor een transfer naar Lokomotiv Moskou.

'Het klinkt misschien stom, omdat ik heel erg heb geprofiteerd van het wereldje, maar geld is voor mij niet belangrijk. Dure horloges en auto's passen niet bij mijn levensstijl', zo vertelt Höwedes aan Der Spiegel. 'Ik heb genoeg verdiend en ik ben niet van plan om nu helemaal niets meer uit te voeren nu ik geen profvoetballer meer ben.'

Höwedes, die ook meer tijd met zijn familie wil doorbrengen, speelde de volledige 120 minuten mee in de WK-finale van 2014, die Duitsland met 1-0 won van Argentinië na een verlenging. Opmerkelijk is dat André Schürrle, de man die de assist verzorgde bij de winnende goal van Mario Götze, onlangs al op 29-jarige leeftijd een punt achter zijn carrière zette. Götze zelf is nog op zoek naar een nieuwe club nadat Borussia Dortmund zijn aflopende verbintenis besloot niet te verlengen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.