Opluchting bij PSV: 'Belonen onszelf voor hard werken'

De opluchting was groot bij PSV na de afgetekende 5-1 overwinning op bezoek bij FC Utrecht. Volgens de spelers van de Eindhovenaren is de ruime zege, de eerste in acht (!) Eredivisiewedstrijden, het begin dat moet leiden tot een opmars.

Opluchting bij PSV: 'Belonen onszelf voor hard werken'

'We belonen onszelf voor het harde werken; dit is pas het begin', aldus Memphis Depay, die twee keer trefzeker was in de Domstad, maar ook nog een strafschop miste. 'Dit moeten we elke wedstrijd brengen, zo moeten we doorgaan', aldus Jürgen Locadia, die één keer trefzeker was. Al betwist de jonge spits dat. 'Volgens mij aaide ik die bal van Adam Maher nog met mijn hoofd. De eerste goal was dus van mij', vertelde hij op de clubwebsite met een glimlach.

Doelman Jeroen Zoet had een belangrijk aandeel in het succes. Hij stopte bij een 0-2 stand een strafschop van Steve De Ridder en hield de zo vroeg verkregen riante marge van PSV intact. 'Ik ben blij dat ik mijn steentje bij heb kunnen dragen. Bij ons heerst er nu opluchting dat het eruit komt. We wisten dat het erin zat; dat goede voetbal.'

Door de zege lonkt voor PSV toch nog een enigszins goede afsluiting van de eerste seizoenshelft. Een overwinning in de laatste wedstrijd van het kalenderjaar zou de Eindhovenaren op de vijfde plaats kunnen brengen. Dan moeten de resultaten op de andere velden wel gunstig zijn. Dat laat onverlet dat de ploeg van trainer Phillip Cocu louter de competitie over heeft om zich op te richten. De Brabanders werden al uitgeschakeld in de beker en vorige week ook in de Europa League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen