Ophef over 'kabel' bij Engelse beloftes

Reacties

In Engeland heeft een foto van de eigen beloftes (Engeland Onder-20) veel stof doen opwaaien. Oud-international Rio Ferdinand (foto) heeft zijn ongenoegen geuit over de scheiding tussen blank en zwart.

Ophef over 'kabel' bij Engelse beloftes

Op de foto in The Daily Mail is te zien hoe de Engelse beloftes gescheiden een maaltijd nuttigen terwijl zij in voorbereiding waren van het vermaarde jeugdtoernooi van Toulon. Ferdinand zegt in zijn column in The Sun geschokt te zijn door deze zelfgekozen scheiding, die veel weg heeft van dezelfde problemen bij het Nederlands elftal tijdens het EK in 1996 (foto onder).  

Volgens Ferdinand is er meer aan de hand. Andere foto's geven hem gelijk. Want ook rond het zwembad en tijdens een fietstocht was er allerminst sprake van een mix bij de Engelse beloftes.

Volgens Ferdinand kan dat gevolgen hebben voor de resultaten. 'Ik leg de schuld bij de staf, die moet weten hoe belangrijk het is om alle spelers met elkaar te laten integreren. Om succesvol te zijn moet iedereen mixen.' De voormalige verdediger, die onlangs zelf zijn afscheid aankondigde, gaf de coach van het team in kwestie ook enkele tips mee. Volgens Ferdinand, bekend van zijn strijd tegen racisme, zou Aidy Boothroyd onder meer moeten gaan werken met naamkaartjes op de tafels om de problemen tegen te gaan.

 

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.