Ook Ferdinand aangeklaagd door FA vanwege racisme

In navolging van John Terry heeft de Engelse voetbalbond (FA) ook Rio Ferdinand aangeklaagd vanwege de racistische uitlatingen die hij deed. Ook de verdediger van Manchester United hangt zodoende een schorsing boven het hoofd.

Ook Ferdinand aangeklaagd door FA vanwege racisme

Rio Ferdinand is de broer van Anton Ferdinand, die het op zijn beurt tegen Chelsea aan de stok kreeg met John Terry. Dat competitieduel is het veelbesproken treffen waarin Terry zijn racistische uitlatingen deed. Onlangs werd Terry door de rechter nog wel vrijgesproken van racisme, maar stelde de FA een eigen onderzoek in.

De voetbalbond vindt ook de uitlatingen die Ferdinand op Twitter deed ontoelaatbaar. Ashley Cole werd tijdens de rechtszaak van Terry opgeroepen als getuige en vertelde louter positieve dingen over zijn ploeggenoot. Dat schoot bij de Manchester United-verdediger in het verkeerde keelgat. Hij typeerde Cole als een 'Choc Ice', oftewel een donker iemand die zich als een blanke gedraagt.

De FA zowel in het geval van Terry als bij Ferdinand overgaan tot het uitdelen van een boete, maar schorsingen behoren ook tot de opties. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's