Opgeluchte Van Bronckhorst: 'Heel mooie overwinning'

Reacties

Trainer Giovanni van Bronckhorst toonde zich opgelucht na de positieve start van het seizoen van Feyenoord. De slechte voorbereiding is in zijn ogen 'weggepoetst'.

Opgeluchte Van Bronckhorst: 'Heel mooie overwinning'

Voor Van Bronckhorst was de 3-2 winst op FC Utrecht zijn eerste officiële zege als trainer van Feyenoord. De oud-international was om meer redenen gelukkig met het succes. 'Al met al is het een hele mooie overwinning', zei hij tegen FOX Sports.

'Ik ben opgelucht omdat je vandaag wint na een slechte voorbereiding. Zeker de manier waarop is mooi. Iedereen heeft de spirit getoond en dat was heel positief', aldus Van Bronckhorst.

Want Feyenoord kende een moeizame avond, zoals Van Bronckhorst dat ook verwacht had. 'Vooraf weet je dat dit heel moeilijk wordt tegen het systeem van FC Utrecht.' Maar hij zag ook dat Feyenoord het zichzelf lastig maakte.

'We komen voor. Maar naarmate de eerste helft vorderde werd de communicatie in het veld minder. Dan wordt het lastiger om het verschil te maken. In de tweede helft starten we gewoon niet goed. Na de rode kaart (van Rick Karsdorp, red) weet je dat het moeilijk kan worden.'

Van Bronckhorst zag zijn ploeg steeds verder terugzakken. 'De bal werd lukraak naar voren gespeeld waardoor we geen balbezit meer konden houden', aldus de coach, die Tonny Vilhena en Jan-Arie van der Heijden het tij probeerde te keren. 'Dat lukte goed. In één duel kan je de slechte voorbereiding wegpoetsen. Daar lag de focus op en ik ben blij dat het gelukt is.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.