Opgeleefde Zivkovic staat voor debuut bij Jong Oranje

Reacties

Richairo Zivkovic kan in het oefenduel met Portugal van 15 november zijn debuut maken voor Jong Oranje. De aanvaller die als huurling van Ajax opleeft bij FC Utrecht zit voor het eerst in de selectie.

Opgeleefde Zivkovic staat voor debuut bij Jong Oranje

Ook Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam), Damian van Bruggen (PSV) en Vito van Crooy (VVV-Venlo) maken voor het eerst hun opwachting in Jong Oranje. De ploeg van coach Art Langeler liep afgelopen maand deelname aan het EK 2017 mis. Als een van de slechtste nummers twee kwam de ploeg niet in aanmerking voor een play-off.

Het duel met Portugal vindt op dinsdag 15 november plaats op De Vijverberg, het onderkomen van De Graafschap. Op het EK 2019, het eerstvolgende toernooi waarvoor Jong Oranje zich kan plaatsen, mogen alleen spelers uitkomen die op of na 1 januari 1996 zijn geboren.

De huidige achttienkoppige selectie bestaat uit spelers die geboren zijn in 1994, 1995 en 1996. Vanaf 2017 roept de KNVB alleen nog spelers op die op of na 1 januari 1996 zijn geboren met het oog op de kwalificatiereeks voor het EK 2019. Dat betekent dat spelers als Joshua Brenet, Nathan Aké, Wesley Hoedt en Karim Rekik niet meer in aanmerking komen voor een plek.

De selectie van Jong Oranje:
Doel
: Hidde Jurjus (PSV), Joël Drommel (FC Twente).
Verdediging
: Nathan Aké (Bournemouth), Joshua Brenet (PSV), Damian van Bruggen (PSV), Kevin Diks (Fiorentina), Denzel Dumfries (Sparta Rotterdam), Wesley Hoedt (Lazio), Karim Rekik (Olympique Marseille), Jairo Riedewald (Ajax), Jerry St. Juste (SC Heerenveen).
Middenveld
: Yassine Ayoub (FC Utrecht), Riechedly Bazoer (Ajax).
Aanval
: Vito van Crooy (VVV-Venlo), Oussama Idrissi (FC Groningen), Patrick Joosten (FC Utrecht), Ricardo Kishna (Lazio), Richairo Zivkovic (FC Utrecht).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.