Langeler hoopvol na volledig mislukte EK-missie Jong Oranje

Reacties

Ondanks een knappe overwinning op bezoek bij Cyprus (1-4) werd Jong Oranje uitgeschakeld in de jacht op een EK-ticket, maar bondscoach Art Langeler zag lichtpuntjes.

Langeler hoopvol na volledig mislukte EK-missie Jong Oranje

Alleen als Servië, België, Noorwegen én Macedonië in de laatste speelronde een misstap zouden begaan, zou de eindronde nog bereikt kunnen worden. Aangezien de Noren wonnen bij Kazachstan, viel het doek definitief voor Jong Oranje dat daardoor de play-offs niet meer kan halen.

'Dit is balen', reageerde Langeler na de wedstrijd. 'We wisten dat het uiterst lastig werd om ons nog te plaatsen voor de play-offs. Daar komen we uiteindelijk net te kort voor. Het is jammer voor deze generatie voetballers dat zij geen EK meemaken.'

Langeler, die zijn rol als bondscoach combineert met zijn functie als hoofd opleiding van PSV, eindigt positief. 'De nieuwe lichting van Jong Oranje heeft zich de afgelopen twee interlands al voorzichtig laten zien. Dat is een goede ontwikkeling waar we op kunnen voortborduren.'

Daarmee doelde Langeler onder meer op Steven Bergwijn, die dinsdag goed was voor twee doelpunten en een assist tegen Jong Cyprus.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.