Operatie verstoort WK-voorbereiding Oranje-opponent Vidal

Reacties

Het is zeer de vraag hoe Arturo Vidal ervoor staat tegen de tijd dat het WK van start gaat. De Chileense middenvelder van Juventus moet woensdag een kijkoperatie ondergaan aan de holte van zijn rechterknie om een meniscusprobleem te verhelpen.

Operatie verstoort WK-voorbereiding Oranje-opponent Vidal

Zijn klachten hielden Vidal tegen het einde van het seizoen regelmatig aan de kant, waardoor club en speler nu hebben besloten tot de kleine ingreep. De verwachting is dat de 26-jarige alleskunner binnen een maand weer op het veld staat, maar een ideale voorbereiding op de WK-duels met Australië (14 juni), Nederland (23 juni) en Spanje (18 juni) is het niet.

Vidal mist sowieso de laatste twee competitieduels van Juventus, dat tegen AS Roma en Cagliari alleen nog strijdt om het puntenrecord in de Serie A. De landstitel was zondag door de 4-1 nederlaag van AS Roma tegen Catania al binnen.

De hoop bestaat dat Vidal slechts een deel van de WK-voorbereiding van Chili mist. Normaal gesproken was hij na het weekend van 18 mei, als de Serie A ten einde is, richting de nationale ploeg gereisd. Wanneer hij dat nu zal doen is nog niet geheel duidelijk.

Eén ding is wel zeker: mocht Vidal toch een of meerdere wedstrijden op de mondiale eindronde aan zich voorbij moeten laten gaan, dan weegt dat zwaar voor de ploeg van bondscoach Jorge Sampaoli. Vidal scoorde dit seizoen als middenvelder al achttien keer voor Juventus en is samen met Barcelona-aanvaller Alexis Sánchez de sterspeler van Chili.

De eerste elf selectiespelers van Chili kwamen zaterdag overigens al bij elkaar in de hoofdstad Santiago. Daarbij ging het met uitzondering van Rodrigo Millar (Atlas, Mexico) echter louter om spelers uit eigen land.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.