Op naar elftal clubs: City-eigenaar richt vizier op filiaal in Frankrijk

Reacties

Het opkopen van clubs bevalt hem zó goed dat sjeik Mansour na de aankoop van Lommel zijn vizier direct heeft gericht op alweer een nieuw filiaal: Troyes, op het tweede niveau van Frankrijk. Dat zou de tiende club worden waarin sjeik Mansour, eigenaar van Manchester City, investeert.

Op naar elftal clubs: City-eigenaar richt vizier op filiaal in Frankrijk
© Pro Shots

City maakt al vijf jaar op rij keurige winsten bekend. De laatste seizoenen bleef er steeds zo'n tien miljoen euro over. Minder bekend is dat het resultaat van de totale City Football Group, inclusief de andere filialen, verslechterde naar 93 miljoen verlies.

Voor de eigenaar uit Abu Dhabi maakt dat niets uit. Het verlies wordt gemaakt bij de kleinere clubs die niet meedoen aan de Europese toernooien en dus ook niet hoeven te voldoen aan de regels voor Financial Fair Play.

Bij de dependances in Lommel, New York, Montevideo, Mumbai en Melbourne heeft de City Football Group alles voor het zeggen, in Yokohama, Girona en Sichuan kocht de multinational een minderheidsaandeel. Op naar de eerste eigenaar die een elftal clubs op de been brengt.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Manchester City
Meer over Manchester City
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.