In het spoor van Polen heeft ook Oostenrijk zich vanuit Groep G geplaatst voor het EK. Een thuiszege op Macedonië was voldoende voor de ploeg van bondscoach Franco Foda.

Oostenrijk
Oostenrijk
2 - 1
Noord-Macedonië

Slovenië, Israël en zelfs Macedonië hadden nog een kleine kans op een EK-ticket, maar Oostenrijk had alles voorafgaand aan de negende speelronde in Groep G in eigen hand. In het eigen Ernst Happel Stadion kende Oostenrijk een geweldige start, want al na acht minuten opende David Alaba na voorbereidend werk van Stefan Lainer de score. Drie minuten na rust was het Lainer zelf die de voorsprong verdubbelde.

Kort voor tijd maakte Vlatko Stojanovski nog wel 2-1, maar daar bleef het bij in Wenen. Oostenrijk trok de overwinning over de streep en heeft daardoor nu negentien punten uit negen duels, waardoor het niet meer te achterhalen is door nummer drie Slovenië. Eerder nam Oostenrijk als een van de twee organisatoren deel aan het EK van 2008, terwijl het alpenland er acht jaar later in Frankrijk ook bij was.

Israël
Israël
1 - 2
Polen
Polen

Polen was al zeker van een EK-ticket en verzekerde zich op de voorlaatste speeldag van de groepswinst door te winnen bij Israël. Zonder topscorer Robert Lewandowski, die vanwege een rugblessure rust kreeg en pas in de 63ste minuut binnen de lijnen kwam, kwam Polen al na vier minuten op 0-1 door een treffer van Grzegorz Krychowiak. Krzysztof Piatek maakte er in de 54ste minuut 0-2 van. Kort voor tijd redde Moanes Dabour de eer nog namens de thuisploeg.