Oordeel zelf: Sneijder wel of niet in WK-vorm?

Reacties

Wesley Sneijder viel zondagavond in de uitwedstrijd van Galatasaray tegen Elazigspor op in zowel positieve als negatieve zin. Met enkele afgemeten passes liet de 29-jarige middenvelder zien dat de rol van nummer 10 hem nog altijd op het lijf is geschreven. Tegelijkertijd deden twee gemiste kansen vragen rijzen over de vorm waarin hij met het oog op het WK verkeert.

Oordeel zelf: Sneijder wel of niet in WK-vorm?

Na 24 minuten stond Sneijder met een voorzet op Selçuk Inan aan de basis van de enige treffer van de wedstrijd, die op naam kwam van Burak Yilmaz (klik hier voor de beelden). Even daarvoor had de 97-voudige international met een vlijmscherpe steekbal Izet Hajrovic ook al alleen voor de keeper gezet. Daar tegenover stond dat Sneijder in zeer kansrijke positie tot twee keer toe naliet de marge te verdubbelen.

De vraag blijft daarom of Sneijder nu wel of niet in WK-vorm verkeert. De statistieken spreken in ieder geval in zijn voordeel. Dit seizoen was hij inmiddels alweer goed voor veertien officiële treffers en bereidde hij zeven doelpunten voor. Bovendien kampte hij alleen eind vorig jaar heel even met fysieke ongemakken.

Dat kan van Rafael van der Vaart, zijn voornaamste concurrent, niet worden gezegd. De aanvoerder van Hamburger SV kan met acht goals en zes assists weliswaar ook bogen op fraaie statistieken maar staat de laatste twee weken aan de kant door een spierblessure. Eerder dit seizoen miste hij ook al zes wedstrijden door uiteenlopende fysieke problemen.

Omdat ook de vorm en/of de fitheid van spelers als Davy Klaassen, Siem de Jong, Adam Maher en Georginio Wijnaldum niet overhoudt, blijft de nummer 10-positie een vraagstuk voor bondscoach Louis van Gaal. Of niet? Log in met je VI-account en geef je mening.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.