'Ook Southgate verliest vertrouwen in Rooney'

Reacties

Engeland-aanvoerder Wayne Rooney zit dinsdagavond op de bank in de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Slovenië. Dit melden diverse Engelse media.

'Ook Southgate verliest vertrouwen in Rooney'

Rooney ligt na het debacle op het EK in Frankrijk, waarop Engeland in de achtste finale werd uitgeschakeld door IJsland (1-2), onder vuur in de media en bij de fans. Afgelopen zaterdag werd hij tijdens de 2-0 overwinning op Malta zelfs uitgefloten door de Engelse supporters.

Bondscoach Gareth Southgate stelde Rooney ondanks de kritiek op. Nu Eric Dier kan spelen, lijkt de Engels topscorer aller tijden op het middenveld plaats te moeten maken. Dit zou Rooneys eerste wisselbeurt zijn sinds hij aanvoerder van zijn land werd in 2014.

Voor de dertigjarige middenvelder annex aanvaller is dit nieuws een hard gelag. Ook Manchester United-trainer José Mourinho had tijdens de afgelopen drie duels een plaats op de bank voor hem gereserveerd. Nu lijkt hem bij de nationale ploeg hetzelfde lot toebedeeld.

De Sloveense bondscoach Srecko Katanec had al min of meer verwacht dat Rooney tegen zijn ploeg op de bank zou beginnen. 'Het zou me niet verrassen. Wayne Rooney is de leider van dit team en het is lastig hem te passeren, maar hij is niet de jongste meer en hij heeft een vormdip. Toch zou ik liever zien dat hij op de bank begint.'

Stand Groep F
Engeland 2-6 (3-0)
Schotland 2-4 (6-2)
Slovenië 2-4 (3-2)
Litouwen 2-2 (3-3)
Slowakije 2-0 (0-2)
Malta 2-0 (1-7)
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.