Ook Sneijder kan toetreden tot select Oranje-gezelschap

Reacties

Wesley Sneijder kan dinsdag in de oefeninterland tegen Duitsland toetreden tot het kleine groepje Oranje-topschutters dat dertig goals of meer heeft gemaakt. Arjen Robben deed dat vrijdag al door twee keer te scoren tegen Wales (3-2).

Ook Sneijder kan toetreden tot select Oranje-gezelschap

Daarmee werd Robben de negende Oranje-international met dertig goals of meer. De uitblinker van vrijdag had daar 88 interlands voor nodig.

Sneijder werkte vrijdag tegen Wales alweer zijn honderdtwintigste optreden in het shirt van Oranje af. In die duels kwam hij in totaal tot 29 doelpunten.

Sneijder, die nog maar tien duels achterstand heeft op recordinternational Edwin van der Sar, maakte tien van zijn goals in vriendschappelijke duels. Drie treffers liet hij noteren in WK-kwalificatieverband en zes op een WK-eindronde. In Brazilië scoorde de spelmaker van Galatasaray en Oranje tegen Mexico, maar de kleine middenvelder vestigde tijdens het WK van 2010 de ogen van de gehele wereld op zich door gedeeld topscorer te worden met vijf treffers.

Twee doelpunten liet Sneijder aantekenen op een EK en acht in de kwalificatieduels voor een Europese eindronde. Zijn laatste treffer was in Astana, toen hij bijdroeg aan de 2-1 zege van Oranje. Desondanks greep het Nederlands elftal naast een EK-ticket.

DE TOPTIEN TOPSCHUTTERS VAN ORANJE
Naam Interlands Goals
1. Robin van Persie 101 50
2. Klaas-Jan Huntelaar 76 42
3. Patrick Kluivert 79 40
4. Dennis Bergkamp 79 37
5. Faas Wilkes 38 35
6. Ruud van Nistelrooy 70 35
7. Abe Lenstra 47 33
8. Johan Cruijff 48 33
9. Arjen Robben 88 30
10. Wesley Sneijder 120 29
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.