Sneijder nadert Van der Sar, slechte cijfers Blind

Reacties

Het Nederlands elftal speelt vrijdagavond in Cardiff zijn eerste interland na het mislopen van de EK-eindronde. Voetbal International zet een aantal feiten op een rij in de aanloop naar de oefeninterland met Wales (aftrap 20.45 uur).

Sneijder nadert Van der Sar, slechte cijfers Blind

● Nederland won alle zeven voorgaande interlands met Wales; alleen tegen Cyprus (9) speelde Oranje vaker met enkel zeges als resultaat.

● Oranje verloor in november 2003 voor het laatst een interland op de Britse eilanden (1-0 bij Schotland); sindsdien bleef het Nederlands elftal ongeslagen in vier bezoeken (W3, G1).

● Nederland verloor de laatste twee vriendschappelijke interlands op vreemde bodem (Frankrijk & Italië); drie vriendschappelijke uitnederlagen op rij zou voor het eerst sinds 1982 zijn.

● Oranje won de voorgaande twee interlands die het speelde op vrijdag de 13e op schitterende wijze: een 4-1 overwinning op Frankrijk tijdens Euro 2008 en de 5-1 zege op Spanje tijdens het WK van 2014.

● Ondanks dat Wales en Nederland in de EK-kwalificatiereeks hetzelfde aantal schoten op doel tegen kregen (24), incasseerde Wales slechts vier tegentreffers en moest Nederland liefst veertien keer vissen.

● Alleen Dennis Bergkamp (3) maakte meer doelpunten voor Oranje tegen Wales dan Arjen Robben (2).

● Daley Blind en Wesley Sneijder zijn de enige Oranje-spelers die in alle veertien interlands sinds het WK in actie kwamen.

● De laatste bondscoach die zijn eerste vriendschappelijke interland winnend wist af te sluiten was Louis van Gaal in 2000 (1-2 tegen Spanje).

● Jasper Cillessen hield slechts twee keer de nul in zijn laatste tien interlands (zestien tegentreffers in totaal).

● Quincy Promes speelde meer interlands die allemaal verloren gingen dan elke andere speler in de historie van het Nederlands elftal (6).

● Terence Kongolo is de enige speler in de huidige selectie die al in actie kwam voor Oranje maar nog nooit verloor (2 duels - W1, G1).

Wesley Sneijder kwam samen met Daley Blind in alle veertien interlands sinds het WK in actie. De aanvoerder van Oranje gaat tegen Wales zijn 120ste interland spelen. Daarmee heeft hij alleen recordinternational Edwin van der Sar (130) nog voor zich.
Wesley Sneijder kwam samen met Daley Blind in alle veertien interlands sinds het WK in actie. De aanvoerder van Oranje gaat tegen Wales zijn 120ste interland spelen. Daarmee heeft hij alleen recordinternational Edwin van der Sar (130) nog voor zich.

● Georginio Wijnaldum was trefzeker in twee van de laatste drie uitwedstrijden van het Nederlands elftal.

● Sinds de laatste ontmoeting met Nederland in juni 2014 (2-0 voor Oranje) verloor Wales slechts één van zijn tien interlands (W6, G3).

● Wales hield in zes van de laatste zeven interlands de nul; de ploeg van Chris Coleman kreeg in de laatste 684 minuten slechts twee goals tegen (allebei tegen Bosnië-Herzegovina).

● Slechts twee spelers waren in 2015 trefzeker voor Wales: Gareth Bale (5) en Aaron Ramsey (2), die allebei ontbreken in de huidige selectie.

● Danny Blind kan de eerste bondscoach worden sinds Dick Advocaat (1992-93) die bij zijn eerste vijf wedstrijden niet de nul weet te houden met het Nederlands elftal.

● Bovendien zou een nederlaag al de vierde verliespartij van Blind in zijn eerste vijf interlands als bondscoach zijn. Een dergelijk slechte serie werd slechts één keer eerder neergezet; door zijn voorganger Guus Hiddink. Overigens deed Hiddink dat zowel in zijne eerste als bij zijn tweede ambtstermijn.

BRON: OPTA

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.