Ook oefenduel Stevens onder verdenking matchfixing

Reacties

Het Openbaar Ministerie in Duitsland is een onderzoek gestart naar een oefenduel van VfB Stuttgart met KF Laci uit Albanië. Dat meldt Die Welt.

Ook oefenduel Stevens onder verdenking matchfixing

De vriendschappelijke wedstrijd, die maandag werd afgewerkt in het Portugese Lagos, van de ploeg van trainer Huub Stevens tegen Laci verliep opvallend eenzijdig, wat resulteerde in een 5-0 zege. Bovendien werd er bij bookmakers opmerkelijk veel geld ingezet op een ruime overwinning van de Bundesliga-club, blijkt uit een analyse van het bedrijf Sport Radar.

Stevens reageerde na afloop van het oefenduel op de geringe tegenstand die Laci bood. 'Ik hoop dat de volgende tegenstander een beetje meer weerstand biedt. We hadden nog een paar extra doelpunten kunnen maken.' Een woordvoerder van Stuttgart, dat slechts slachtoffer is in deze affaire, wilde tegenover Die Welt nog niet reageren op de mogelijke matchfixing, omdat het onderzoek nog loopt.

Spanje
Eerder werden twee oefenduels van Nederlandse clubs in Spanje al in verband gebracht met mogelijke matchfixing. Het ging om de 2-0 zege van ADO Den Haag op donderdag 8 januari tegen KF Skenderbeu (Albanië) en het oefenduel van SC Heerenveen met Standard Luik. Heerenveen verliet bij die wedstrijd nog voor het laatste fluitsignaal bij een 2-0 achterstand het veld vanwege onvrede over de arbitrage.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.