Ook Norwich City pijnigt defensief zwak Sunderland

Reacties

Ook tijdens de tweede speelronde van de Premier League zijn de defensieve zwakheden van Sunderland pijnlijk blootgelegd. Na Leicester City maakte ook Norwich City korte metten met de ploeg van manager Dick Advocaat: 1-3. Na twee duels staat de club die vorig seizoen nog aan degradatie ontsnapte daardoor onderaan.

Ook Norwich City pijnigt defensief zwak Sunderland

Advocaat had er voorafgaand aan het eerste thuisduel nog op gehamerd dat zijn ploeg beter en vooral strijdlustiger voor de dag moest komen dan tijdens de seizoenstart van vorige week tegen Leicester (2-4). The Black Cats begonnen echter aarzelend voor de ogen van ruim 41 duizend toeschouwers. Jeremain Lens (foto) ontsnapte na een kwartier al aan zijn tweede gele kaart, terwijl Patrick van Aanholt zich de hoon van het thuispubliek op de hals haalde door binnen vijf minuten twee keer knullig balverlies te lijden met slordige aannames.

Lens was samen met de debuterende aanwinst Yann M'Vila, tijdens zijn eerste duel met de beloften nog in opspraak geraakt door een kopstoot, wel de man die hoofdzakelijk verantwoordelijk was voor de speldenprikjes die Sunderland in het eerste half uur uitdeelde. Juist toen Steven Fletcher net tekort kwam om een pass van Jermain Defoe op waarde te schatten, was het vlak daarna aan de andere kant raak. De ongelukkige Costel Pantilimon pareerde een schot van Robbie Brady nog wel, maar zag de bal vervolgens via Russell Martin alsnog achter hem in het doel belanden.

Russell Martin (links) zette Norwich City uiterst gelukkig op voorsprong tegen Sunderland. Rechts op de voorgrond Patrick van Aanholt.
Russell Martin (links) zette Norwich City uiterst gelukkig op voorsprong tegen Sunderland. Rechts op de voorgrond Patrick van Aanholt.

De Roemeense doelman werd daarbij weinig geholpen door de opnieuw niet altijd even zeker ogende defensie van Sunderland, zoals tien minuten later ook het geval was toen Steven Whittaker zowel Van Aanholt als Younès Kaboul passeerde en de 0-2 op het scorebord zette. Kort daarna ontsnapte de ploeg van Advocaat aan de derde tegengoal toen Cameron Jerome de bal uit een voorzet van Nathan Redmond over het doel van Pantilimon werkte. Niettemin rolde er boegeroep van de tribunes van het Stadium of Light.

Die gemiste kans van The Canaries, waar Ricky van Wolfswinkel opnieuw ontbrak in de selectie, bleek slechts uitstel van executie. In de 57ste minuut had Redmond het vizier wel op scherp staan na een vloeiende combinatie met Wes Hoolahan. Advocaat had met Danny Graham toen al een extra spits in het veld gebracht om een comeback teweeg te brengen. John Ruddy moest in de eerste minuten na rust zowaar zijn eerste redding verrichten en kreeg dankzij debutant Duncan Watmore vlak voor tijd nog een goal om zijn oren (1-3), maar van een echt slotoffensief was nooit sprake.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.