Ook Manchester City stuit op reuzendoder West Ham

Reacties

West Ham United kan ook Manchester City toevoegen aan het rijtje topclubs dat dit seizoen verslagen is. The Hammers versloegen de nog ongeslagen koploper zaterdagavond met 1-2.

Ook Manchester City stuit op reuzendoder West Ham

Vijf competitiewedstrijden gespeeld, vijftien punten en nul tegendoelpunten. Die glansrijke statistieken kon koploper Manchester City overleggen voorafgaand aan het thuisduel met West Ham United. Maar al na zes minuten moest doelman Joe Hart zijn eerste tegentreffer in het Premier League-seizoen 2015/16 slikken.

Victor Moses nam die primeur voor zijn rekening. De Chelsea-huurling nam het doel van de Engels international van afstand onder vuur en benutte de minieme ruimte tussen Hart en de rechterpaal optimaal. Na ruim een halfuur was het Diafra Sakho die de marge verdubbelde. De Senegalese spits profiteerde van gepriegel in de defensie van The Citizens bij een hoekschop van The Hammers en prikte de bal van dichtbij in het doel.

Kevin De Bruyne verzorgde met zijn eerste goal in dienst van Manchester City de aansluitingstreffer voor The Citizens, maar kon niet voorkomen dat West Ham United er met de zege vandoor ging.
Kevin De Bruyne verzorgde met zijn eerste goal in dienst van Manchester City de aansluitingstreffer voor The Citizens, maar kon niet voorkomen dat West Ham United er met de zege vandoor ging.

Daarmee bracht hij de ploeg van manager Manuel Pellegrini - die niet kon beschikken over aanvoerder Vincent Kompany, Samir Nasri, Fabian Delph, Pablo Zabaleta, Gaël Clichy en de in de warming-up afgevallen David Silva - in een bijzonder lastig parket en dwong het de club bovendien in een rol die het zichzelf dit seizoen nog niet had aangemeten: de rol van achtervolger. Kevin De Bruyne was de speler die City in die benarde positie bij de hand nam. Hij verzorgde in zijn eerste duel als basisspeler met zijn eerste treffer in het shirt van de blauw-witten de aansluitingstreffer.

De Belg haalde in de blessuretijd van de eerste helft van afstand uit en gaf daarmee nog voor rust het startschot voor een ongekende reeks aan aanvalsgolven van de thuisploeg. Want de bezoekers kwamen er in de tweede helft niet meer aan te pas en moesten zich toeleggen op het voorkomen van nóg een tegendoelpunt. Daar slaagde de reuzendoder - eerder werden Liverpool en Arsenal verslagen door de ploeg van manager Slaven Bilic - met verve in, ondanks verwoede pogingen van onder meer De Bruyne, Nicolas Otamendi en Yaya Touré.

Daardoor leed Manchester City voor het eerst dit seizoen puntenverlies. West Ham United stijgt door de knappe maar nipte overwinning naar de tweede plaats op de ranglijst met twaalf punten uit de eerste zes speelronden in de Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.