Ook duizendste uitduel voor Feyenoord

Reacties

● Heerenveen won tien van de 23 voorgaande Eredivisieduels met Feyenoord in eigen huis (G5, V8).

Ook duizendste uitduel voor Feyenoord

● De Friezen wonnen slechts twee van de laatste twaalf competitieduels met Feyenoord (G4, V6), maar waren wel de sterkste in de play-offs tegen de Rotterdammers afgelopen seizoen (1-0 & 2-2).

● De ploeg van Dwight Lodeweges kwam in de laatste drie competitieduels niet tot scoren, de langste periode zonder Eredivisie-treffer sinds september 2009.

● Heerenveen verloor slechts twee van de laatste tien thuisduels met een ploeg uit de traditionele topdrie in de Eredivisie (W5, G3).

● De laatste keer dat Heerenveen een competitiewedstrijd won in de maand oktober was in 2012 (sindsdien G2, V5).

● Erwin Mulder heeft na acht Eredivisie-duels voor Heerenveen exact hetzelfde record als in de acht wedstrijden die hij namens Feyenoord tegen de Friezen speelde: 11 tegendoelpunten, 1 clean sheet.

SC Heerenveen scoorde niet in zijn laatste drie Eredivisieduels, spits Henk Veerman staat na acht duels ook nog op nul treffers.
SC Heerenveen scoorde niet in zijn laatste drie Eredivisieduels, spits Henk Veerman staat na acht duels ook nog op nul treffers.

● Feyenoord speelt zijn duizendste uitwedstrijd in de Eredivisie; de Rotterdammers wonnen 448 van de 999 voorgaande duels op vreemde bodem (G267, V284). Ajax beleefde die mijlpaal zaterdag al en PSV deed dat voor de interlandperiode op bezoek bij Ajax al.

● Bij winst beleeft Feyenoord de beste seizoenstart sinds 2004/05, toen Feyenoord na negen wedstrijden op 22 punten stond.

● De Rotterdammers gaven dit seizoen al veertig keer een goede voorzet uit open spel, meer dan elk ander team in de Eredivisie en meer dan twee keer zo veel als Heerenveen (15).

● Dirk Kuijt scoorde in de Eredivisie alleen vaker tegen De Graafschap (12) dan tegen Heerenveen (9 goals, gelijk met FC Twente).

Bron: Opta Sports

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.