Ook Duitsland zwicht in slotfase voor Verenigde Staten

In navolging van het Nederlands elftal heeft ook Duitsland verloren van de Verenigde Staten. Waar de ploeg van bondscoach Jürgen Klinsmann afgelopen vrijdag in de slotfase met 3-4 won van Oranje, sloegen de Amerikanen ook op bezoek bij de nummer één van de wereld in de laatste minuten toe: 1-2.

Bondscoach Joachim Löw had met Toni Kroos, Manuel Neuer, Thomas Müller en Marco Reus vier belangrijke krachten gespaard voor het oefenduel met de VS. Desondanks startte Duitsland sterk. Mario Götze opende al na twaalf minuten de score met een geplaatst schot in de verre hoek. De uitstekend spelende Patrick Herrmann bekroonde zijn debuut met de assist.

Mede dankzij de vanaf de rechterflank regelmatig gevaarlijke Herrmann had de wereldkampioen daarna enkele goede mogelijkheden op meer, maar André Schürrle en Götze lieten na de trekker in kansrijke positie over te halen. Aston Villa-doelman Brad Guzan redde relatief eenvoudig op de weinig overtuigende inzetten van de twee aanvallers.

Een onoplettend moment vlak voor rust kwam Die Mannschaft daarop duur te staan. Vier minuten voor de onderbreking profiteerde Mix Diskerud (foto) na een pass van Michael Bradley optimaal van de vrijheid die hem werd geboden. Vlak vóór de 1-0 van Götze had de Amerikaanse middenvelder van net buiten het zestienmetergebied al rakelings over het doel van Ron-Robert Zieler geschoten.

Na die gelijkmaker was de VS in het eerste deel van de tweede helft de bovenliggende partij, maar pogingen van Bradley en Gyasi Zardes leidden tot niets. Omdat Duitsland in de laatste twintig minuten ook niks meer klaarspeelde, bleef een Amerikaanse stunt in Keulen lonken. Bradley miste een opgelegde kans, maar invaller Bobby Wood schoot in de 88ste minuut wél raak. Daarna raakte Sami Khedira nog de lat.