Kuipers en Makkelie fluiten Denemarken en Duitsland

Reacties

Scheidsrechters Björn Kuipers en Danny Makkelie hebben van de UEFA de leiding gekregen over enkele fraaie internationale wedstrijden. Richard Liesveld kreeg een jeugdinterland toegewezen.

Kuipers en Makkelie fluiten Denemarken en Duitsland

Kuipers (foto) is zaterdag de scheidsrechter wanneer Denemarken en Servië het in Kopenhagen tegen elkaar opnemen in het kader van de EK-kwalificatie. Bij Denemarken maken Simon Poulsen (AZ, gaat naar PSV), Andreas Bjelland (FC Twente) en Viktor Fischer (Ajax) deel uit van de selectie. Nemanja Gudelj (AZ, gaat naar Ajax) heeft het trainingskamp van Servië verlaten met enkelklachten.

Assistent bij het duel tussen de nummer twee en vier van Groep I zijn Sander van Roekel en Angelo Boonman, terwijl Carl Schaap, Pol van Boekel en Richard Liesveld respectievelijk vierde, vijfde en zesde man zullen. Liesveld fluit op 16 juni vervolgens zelf de wedstrijd tussen Jong Frankrijk en Jong Paraguay.

Ook Danny Makkelie mag van de UEFA een fraai duel leiden. Hij fluit woensdagavond in Köln het oefenduel tussen wereldkampioen Duitsland en de Verenigde Staten, dat Nederland vrijdag nog klopte: 3-4. Het betekent een weerzien tussen bondscoaches Joachim Löw en Jürgen Klinsmann. Löw werkte bij de Duitse ploeg jarenlang als assistent van hoofdtrainer Klinsmann, na de overstap van laatstgenoemde naar de VS nam Löw het roer zelf over. Hessel Steegstra, Mario Diks en Kevin Blom gaan mee naar Köln als assistenten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.