Kuipers onbedreigd aan kop, Kamphuis nieuwe hekkensluiter

Reacties

Jochem Kamphuis is na zijn matige optreden in de 33ste speelronde de nieuwe hekkensluiter in het scheidsrechterklassement van Voetbal International. Björn Kuipers gaat onbedreigd aan kop.

Kuipers onbedreigd aan kop, Kamphuis nieuwe hekkensluiter

De leidsman kreeg voor zijn leiding tijdens het competitieduel tussen Ajax en SC Cambuur een 4. Na ruim twintig minuten maakte Daniel de Ridder, die toen al een gele kaart op zak had, opzichtig en totaal onnodig hands. Kamphuis deed het af met een vermaning, terwijl de middenvelder van SC Cambuur normaal gesproken zijn tweede gele kaart had moeten krijgen. Enerzijds is de getoonde clementie te billijken, anderzijds strookt dat besluit niet met de regels.

Door de ruime onvoldoende van Kamphuis is Dennis Higler niet langer de hekkensluiter in het scheidsrechterklassement van Voetbal International. Met een gemiddelde van 5,65 staat Kamphuis onderaan.

Ook Richard Liesveld, Siemen Mulder en Ed Janssen werden beoordeeld met een onvoldoende. Het trio kreeg voor hun optreden bij respectievelijk FC Utrecht - Excelsior, Willem II - ADO Den Haag en PSV - Heracles een 5. Daarentegen leverde Bas Nijhuis juist wel een goede prestatie. Zijn leiding tijdens de wedstrijd tussen Go Ahead Eagles en SC Heerenveen werd beoordeeld met een 7.

Kuipers is nog altijd de lijstaanvoerder en zal zo goed als zeker het klassement winnend afsluiten. De ervaren leidsman kwam dit weekend niet in actie. In de huidige stand is het optreden van scheidsrechter Kuipers nog niet opgenomen. Hij fluit maandagavond de wedstrijd tussen Feyenoord en Vitesse.

SCHEIDSRECHTERSKLASSEMENT VI
Scheidsrechter Gemiddelde Duels Cijfer
B. Kuipers 6,67 24
E. Braamhaar 6,25 16
B. Nijhuis 6,23 20 7 Go Ahead Eagles   - SC Heerenveen
E. Janssen 6,15 20 5 PSV   - Heracles Almelo
R. Liesveld 6,14 22 5 FC Utrecht   - Excelsior
P. van Boekel 6,11 19 6 AZ   - NAC Breda
S. Gözübüyük 6,08 18 6 FC Twente   - FC Dordrecht
K. Blom 5,98 25 6 FC Groningen   - PEC Zwolle
T. van Sichem 5,85 13
D. Makkelie 5,82 17
R. Wiedemeijer 5,81 16
P. Vink 5,81 13
D. Higler 5,68 20
J. Kamphuis 5,65 20 4 Ajax   - SC Cambuur
Siemen Mulder * 6,17 6 5 Willem II   - ADO Den Haag

* = Buiten mededinging. Voor het VI-klassement moet een scheidsrechter minimaal dertien duels hebben gefloten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.