Ook Bulgarije en Wit-Rusland niet gelukkig met loting

Reacties

Waar de ogen op weg naar het WK van 2018 in Groep A vooral gericht zijn op Nederland, Frankrijk en Zweden, baalt de Bulgaarse bondscoach Ivaylo Petev van de minimale kans op succes.

Ook Bulgarije en Wit-Rusland niet gelukkig met loting

Tijdens de loting in Sint-Petersburg werden de Bulgaren gekoppeld aan de favorieten Nederland, Frankrijk en Zweden. Wit-Rusland en Luxemburg zijn de andere opponenten. En op die manier kijkt ook Petev er tegenaan. 'Dit is de zwaarste groep', zegt de Bulgaar tegenover Gol.

'Nederland en Frankrijk zijn wereldmachten en we weten ook dat het tegen Zweden erg lastig gaat worden. Maar het feit dat die landen waarschijnlijk bij de eerste drie gaan eindigen, wil niet zeggen dat wij nu al opgeven. Wij gaan alles wat wij in ons hebben geven om te overleven', aldus Petev. Alleen de winnaar van de groep plaatst zich rechtstreeks voor het WK in Rusland. Van de negen poules plaatsen de acht beste nummers twee zich voor de play-offs. Daarin zij n nog vier tickets te verdelen.

In navolging van Petev reageerde ook Aleksandr Khatskevich niet erg gelukkig op de loodzware loting. 'Een teleurstelling gaat wat ver, maar het had een stuk eenvoudiger gekund', aldus de bondscoach van Wit-Rusland. 'Nederland, Frankrijk en Zweden zijn sterke teams die regelmatig meedoen aan de eindtoernooien en Bulgarije is ongeveer van ons niveau.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.