Ook AZ kan lange ongeslagen serie Roda niet verstoren

Roda JC en AZ hebben zaterdagavond in Kerkrade een vermakelijk duel met 2-2 besloten. Na een recorddoelpunt van Sanharib Malki, hij scoorde voor de derde keer dit seizoen in de beginminuut, ontrolde zich een interessant schouwspel.

Binnen veertig seconden stond AZ al op achterstand. Opmerkelijk genoeg trapten de Alkmaarders zelf af, maar veroverde Roda al snel de bal. Doelman Esteban had nog wel een antwoord op een schot van Mark-Jan Fledderus, maar moest toezien hoe Malki van dichtbij trefzeker was uit de rebound. AZ had tot tien minuten voor de onderbreking nodig om de gelijkmaker te laten aantekenen. Na slecht ingrijpen van Rob Wielaert kon Jozy Altidore vanaf het randje van het zestienmetergebied gelijk maken. Het was voor de Amerikaan al zijn zestiende seizoentreffer. Nog voor rust raakten beide ploegen overigens vanwege blessures een speler kwijt: Adil Ramzi bij Roda JC, terwijl Markus Henriksen van AZ een migraine-aanval kreeg waardoor zijn zicht verminderde.

Ook in het tweede bedrijf was het niet lang wachten op spektakel. Na vijf minuten krulde Willie Overtoom op schitterende wijze zijn vrije trap in de kruising. De eerste goal van de middenvelder voor AZ betekende de 1-2.

Opnieuw was het met het vuurwerk nog niet gedaan. Dankzij Frank Demouge, die voor het eerst in de basis startte bij Roda, kwam de Limburgse ploeg op gelijke hoogte. Hij kon de bal hoog en hard in de korte hoek schieten nadat Malki met een gewonnen kopduel opnieuw betrokken was bij het Roda-doelpunt.

Door het gelijkspel zet Roda een uitstekende serie voort. De remise in eigen huis tegen AZ is al het achtste duel op rij dat een Limburgse nederlaag uitbleef. Zo werd er ook in 2013 dus nog niet verloren. De 2-2 van vanavond is al het vierde gelijkspel op rij voor Roda, dat eerder een punt pakte tegen achtereenvolgens ADO Den Haag, Heracles Almelo en op bezoek bij Ajax. Roda blijft door het behaalde puntje vijftiende en AZ is nog altijd elfde.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.