Roda JC dit jaar als enige nog ongeslagen in de Eredivisie

In de aanloop naar de 23ste speelronde in de Eredivisie duikt Voetbal International als vanouds in de statistieken. Zaterdagavond staan Roda JC Kerkrade en AZ tegenover elkaar in het Parkstad Limburg Stadion.

Roda JC dit jaar als enige nog ongeslagen in de Eredivisie

RODA JC KERKRADE - AZ

Roda JC Kerkrade is de enige club in de Eredivisie die nog ongeslagen is na de winterstop.

De laatste nederlaag die de Limburgers leden was op 2 december 2012. Uit bij Vitesse verloor de ploeg met 3-0. Daarna won het twee keer en speelde vijf keer gelijk.

AZ won zijn eerste twee duels in 2013, maar de Alkmaarders verloren de laatste twee duels (FC Groningen 0-1 en Feyenoord 3-1).

In zijn laatste vijftien uitwedstrijden incasseerde AZ telkens minimaal één tegentreffer. Het negatieve record is 21 uitduels met een tegendoelpunt (periode april 2007 –november 2008)

Roda JC speelt voor de tweede keer dit seizoen drie duels op rij gelijk (ADO 2-2, Heracles 3-3 en Ajax 1-1).

AZ incasseerde tot nu 38 treffers na 22 speelrondes. Dat zijn drie treffers meer dan over het gehele vorige seizoen (35).

Vorig seizoen was AZ koploper na 22 speelrondes met 45 punten. Nu staat de ploeg van Gertjan Verbeek elfde met 24 punten.

Roda JC scoorde dertig keer dit seizoen, elf ploegen scoorden meer in de competitie. Maar de Limburgers hebben na PSV wél de meest efficiënte aanval van de Eredivisie. Dertig goals op 182 doelpogingen, dat is een percentage van 16,5 procent.

AZ pakte de meeste rode kaarten in de Eredivisie, vijf keer direct rood, twee keer geel/rood. Dat is tevens een nieuw clubrecord (oude record: zes rode kaarten uit 2010).

Roda JC en AZ houden elkaar in evenwicht in Kerkrade. Beide ploegen wonnen twaalf keer en zes keer speelden ze gelijk. De Limburgers scoorden wel vaker, 54 tegen 45. <br /><br /> NOOT: Alle stats hebben betrekking op reguliere Eredivisiewedstrijden

Samenstelling: Willem van Beeren & Jasper Steppé
Klik hier voor de actuele stand in de Eredivisie.

<br /><br />

Bekijk hier al onze video's
  • Meer over

  • AZ