Onvrede leidt tot exodus bij RKC Waalwijk

Reacties

RKC Waalwijk gaat compleet op de schop. Vrijdag werd bekend dat ook keeperstrainer Ed de Goeij opstapt bij de naar de Jupiler League gedegradeerde club. Daarmee is de volledige technische leiding van afgelopen seizoen verdwenen.

Onvrede leidt tot exodus bij RKC Waalwijk

De geboren Gouwenaar wil nog geen reactie geven op zijn opstappen, maar bronnen in het Mandemakersstadion laten weten dat onvrede de doorslaggevende reden is. Over geld en de manier waarop met de staf wordt omgesprongen.

Eerder vertrok technisch manager Janus van Gelder (naar Vitesse) al. Evenals de assistenten Roy Hendriksen (wordt rechterhand van Ruud Brood bij NEC) en Rob Maas (die dezelfde rol gaat vervullen als adjudant van Peter Bosz bij Vitesse). Het afscheid van Erwin Koeman (assistent-trainer van broer Ronald bij Southampton) was minder opmerkelijk, aangezien hij al enige maanden zinspeelde op een afscheid van RKC.

Ergernis lijkt de voornaamste reden van de exodus. Bronnen in Waalwijk melden dat RKC de verbintenissen met De Goeij en Hendriksen aanvankelijk al niet wilde verlengen, maar dat de club verzuimd had de contracten formeel voor 1 april op te zeggen. Om die reden mochten de twee komend seizoen wettelijk tegen dezelfde voorwaarden blijven. In tegenstelling tot de spelers, bij wie contractueel was vastgelegd dat ze na degradatie fors minder zouden gaan verdienen. Dit leidde tot spanningen over en weer. Aangezien de club in begroting terug moet van 2.1 miljoen naar circa acht ton, eiste de leiding dat Hendriksen en De Goeij concessies zouden doen. Dit terwijl de werknemers –die hierover niets kwijt willen - feitelijk in hun recht stonden. 

RKC heeft in Martin Koopman inmiddels een (goedkope) vervanger gevonden van Koeman, terwijl ook de nieuwe rechterhand Wim van Zeist niet zwaar op de begroting drukt. Maar het is waarschijnlijk dat de Brabanders de komende weken nog meer uitverkoop houden. Romeo Castelen, smaakmaker van vorig seizoen, mag ondanks een doorlopend contract vertrekken. Ook voor Robert Braber bestaat belangstelling.  

Beleef het WK met VI Premium. Nu de eerste twee maanden slecht € 3,99.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.