Oversier: 'Formeel niet op de hoogte van vertrek van Maas'

Reacties

Remco Oversier is nog niet op de hoogte van het vertrek van assistent-trainer Rob Maas (foto) naar Vitesse, al reageerde de algemeen directeur van Jupiler League-club RKC Waalwijk niet erg verrast.

Oversier: 'Formeel niet op de hoogte van vertrek van Maas'

'Formeel zijn wij nog niet op de hoogte van het vertrek van Rob Maas naar Vitesse, maar we verwachten wel dat hij RKC verlaat', laat Oversier weten aan Voetbal International. 'Wij wachten nog dat hij ons op de hoogte brengt.'

Het vertrek van Maas is opvallend aangezien hij de beoogde hoofdtrainer was vanaf het seizoen 2015/16. Oversier: 'Sinds februari zijn we met elkaar in gesprek om die route uit te stippelen en Rob de kans geven om hier als hoofdtrainer te beginnen. En dan is het aan Rob om die kans te grijpen of niet.'

Martin Koopman, de trainer voor nieuwe seizoen, blijft in tegenstelling tot eerdere berichten niet één maar twee seizoenen aan als hoofdtrainer. RKC wil zelf een hoofdtrainer opleiden en neemt daarvoor de tijd. Koopman heeft hierin een docerende rol. Mogelijk neemt assistent-coach Roy Hendriksen het stokje van hem over, maar dat laat RKC afhangen van zijn ontwikkeling.

Rob Maas is na Janus van Gelder (scout), Joost de Wit (algemeen directeur), Peter Bosz (hoofdtrainer), Mo Allach (technisch manager) en Marc van Hintum (hoofdscout) de zesde ex-RKC'er die aan de slag gaat bij Vitesse.

Interesse
Hoe de selectie van trainer Koopman er volgend seizoen uitziet is vooralsnog afwachten. Voor RKC-aanvallers Aurélien Joachim en Romeo Castelen bestaat sluimerende interesse van clubs uit binnen- en buitenland, maar concreet heeft zich nog niemand gemeld in Waalwijk.

Heb jij een voorspellende gave en ken jij de afloop van het WK in Brazilië? Doe dan nu mee aan de VI WK-poule en win fraaie prijzen.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.