RKC Waalwijk met Koopman in Jupiler League

Reacties

Martin Koopman is komend seizoen definitief trainer van RKC Waalwijk. Dat zal de Brabantse club vrijdag wereldkundig maken.

RKC Waalwijk met Koopman in Jupiler League

De 57-jarige oefenmeester tekent een contract voor een seizoen bij de uit de Eredivisie gedegradeerde club. Hij is de opvolger van Erwin Koeman, die na twee seizoenen vrijwillig opstapt in het Mandemakers Stadion.

De onderhandelingen duurden iets langer dan gepland, aangezien RKC door de degradatie fors terug moet in begroting. Dit had ook gevolgen voor de salariëring van de trainerspost. Desondanks heeft Koopman er nooit aan getwijfeld dat hij graag aan de slag wil bij de club.

Over een jaar neemt Rob Maas, de huidige assistent-coach met Roy Hendriksen, het stokje vermoedelijk van Koopman over. De voormalige middenvelder van RKC en Feyenoord beschikt op dit moment nog niet over de papieren. Komende zomer waarschijnlijk wel.

 Koopman heeft veel ervaring als trainer. Hij werkte onder meer in Congo, China, Griekenland en Saoedi-Arabië. In Nederland fungeerde hij als hoofdcoach bij FC Den Bosch, BV Veendam en, op interim-basis, Roda JC.

Stel je vraag aan onze clubwatchers op VI Premium. Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.