Ontlopen play-offs cruciaal voor WK-plannen PSV'ers

Reacties

Dat PSV na de 2-1 zege op PEC Zwolle afstevent op de vierde plaats is niet alleen goed nieuws met het oog op Europees voetbal, het betekent ook dat alle internationals op tijd kunnen uitwaaieren naar hun nationale teams om zich voor te bereiden op het WK. Dat was bij de play-offs voor Europees voetbal wel anders geweest.

Ontlopen play-offs cruciaal voor WK-plannen PSV'ers

De Eindhovenaren beschikken met Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Karim Rekik, Stijn Schaars, Georginio Wijnaldum, Adam Maher, Luciano Narsingh en Memphis Depay alleen al over acht potentiële Oranje-internationals, die allen hopen vrijdag te worden uitgenodigd voor de zesdaagse trainingsstage die bondscoach Louis van Gaal vanaf 7 mei belegt in Hoenderloo.

Omdat de play-offs voor de Europa League, waarvoor de nummer vijf t/m acht zich plaatsen, uitgerekend op die datum beginnen en tot 18 mei doorlopen, is een overwinning in het thuisduel van komende zaterdag met NAC Breda van cruciaal belang voor de WK-plannen van veel PSV'ers, van wie verder ook Santiago Arias (Colombia), Zakaria Bakkali (België) en Bryan Ruiz (Costa Rica) hopen op een trip naar Brazilië.

Van alle PSV'ers is Memphis Depay de belangrijkste kandidaat om met Oranje mee te gaan naar het WK. Hier feliciteert de twintigjarige buitenspeler PSV-spits Jürgen Locadia met de 0-1 tegen PEC Zwolle.
Van alle PSV'ers is Memphis Depay de belangrijkste kandidaat om met Oranje mee te gaan naar het WK. Hier feliciteert de twintigjarige buitenspeler PSV-spits Jürgen Locadia met de 0-1 tegen PEC Zwolle.

De zege op PEC was daarom in meerdere opzichten goed nieuws, zo erkende Ruiz zondagmiddag in gesprek met FOX Sports. 'Voor onszelf was het erg prettig deze wedstrijd te winnen, want PSV hoort thuis in Europa. Maar ook omdat ik nu nog een week rust zou kunnen nemen voor ik me bij de nationale ploeg van Costa Rica meld. Het zou erg fijn zijn om nog even wat tijd met mijn familie door te brengen voordat ik ga toewerken naar het WK.'

Daarmee verwoordt Ruiz ook de gevoelens van zijn Nederlandse ploeggenoten, omdat Van Gaal de trainingsstage vooral wil benutten om spelers waarover hij twijfelt nog eens van dichtbij aan het werk te kunnen zien. De acht potentiële Oranje-internationals van PSV zullen daarom staan te trappelen om het karwei zaterdag af te maken en zo Vitesse en SC Heerenveen voor te blijven, omdat van hen alleen Depay zeker lijkt van een plaats bij de WK-selectie.

In tegenstelling tot veel van zijn Nederlandse ploeggenoten weet Ruiz al dat hij zijn minuten zal gaan maken in Brazilië, als hij fit blijft. Het WK speelt ook een belangrijke rol in de plannen van de Fulham-huurling. 'Ik weet nog niet waar ik volgend seizoen zal spelen. Zelf wil ik vooral een goed WK spelen, daar richt ik me op. Maar er is zeker een kans dat ik hier blijf, omdat PSV dat graag wil. Ik wacht hun voorstel wel af, want het is nog allerminst zeker dat ik blijf. Er zullen zich ongetwijfeld nog clubs gaan melden en bovendien ben ik nog altijd eigendom van Fulham.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.