Ontketende Ronaldo jaagt op magisch record Messi

Reacties

Cristiano Ronaldo staat na zijn vijf goals tegen Granada (9-1) op liefst 36 competitietreffers. Daardoor is nu de grote vraag: kan de aanvaller van Real Madrid de magische grens van vijftig competitietreffers in een seizoen evenaren? Dat record staat op naam van zijn rivaal Lionel Messi.

Ontketende Ronaldo jaagt op magisch record Messi

Het gat bedraagt weliswaar veertien doelpunten, maar in de huidige vorm van de Portugees en gezien het programma is Ronaldo absoluut niet kansloos in zijn missie om het doelpuntenrecord van Messi, dit seizoen goed voor 32 competitiegoals, in het seizoen 2011/12 te evenaren.

De Koninklijke speelt in de laatste negen speelronden onder meer tegen Celta de Vigo, Rayo Vallecano en Sevilla, clubs waartegen Ronaldo in het verleden regelmatig het net wist te vinden. Tegen Celta was de aanvaller twaalf keer trefzeker in zes duels, terwijl hij tegen Vallecano (zeven duels) en Sevilla (elf duels) respectievelijk negen en zestien keer scoorde.

Ronaldo vierde zondag nog een andere mijlpaal. Hij maakte alweer zijn driehonderdste competitiedoelpunt in zijn indrukwekkende loopbaan. In eigen huis won Real Madrid mede dankzij vijf (!) treffers van de Portugees met liefst 9-1. Namens zijn eerste club Sporting Lissabon was Ronaldo drie keer trefzeker, terwijl hij namens Manchester United 84 keer het net wist te vinden. Maar bij Real Madrid is de productie gestegen naar ongekende hoogte. In 191 competitieduels maakte hij liefst 213 doelpunten.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.