Ontketende Ronaldo leidt Real Madrid naar monsterscore

Reacties

Real Madrid heeft flink uitgehaald tegen Granada: 9-1. De snelste hattrick in de carrière van Cristiano Ronaldo zette de Madrilenen op het juiste spoor.

Ontketende Ronaldo leidt Real Madrid naar monsterscore

Ronaldo stond sinds de winterstop regelmatig in de schaduw van Lionel Messi, die hem zelfs passeerde op de topscorerslijst in de Primera División, maar tegen Granada was de dertigjarige Portugees ongrijpbaar. Dat onderstreepte hij door in acht minuten tijd - tussen de 30ste en 38ste minuut - een loepzuivere hattrick te maken. De snelste hattrick in zijn loopbaan.

Zijn productiviteit leverde Ronaldo nog meer mijlpalen op. In de historie van Real Madrid maakte alleen Alfredo Di Stéfano net zoveel hattricks (28). Ronaldo is bovendien ook weer topscorer in de Spaanse competitie. Aangezien hij na rust ook nog zijn vierde en vijfde goal van de middag maakte staat de Portugees nu op 36 competitietreffers, vier meer dan concurrent Messi.

Ook de rest van het sterrenensemble van trainer Carlo Ancelotti speelde met overtuiging de kater van de verloren Clásico (2-1 voor Barcelona) weg. James Rodríguez blonk bij zijn rentree direct weer uit met twee assists. Ook Gareth Bale eiste een hoofdrol op door de openingstreffer te maken, terwijl aanvalsleider Karim Benzema met twee goals ook nadrukkelijk zijn stempel drukte.

In de 56ste minuut stonden er al zeven doelpunten op het scorebord in Santiago Bernabéu, waardoor dubbele cijfers dreigden voor Granada. Dat leed bleef de bezoekers bespaard. Robert Ibañez deed zelfs nog wat terug, maar het slotakkoord was voor Madrid dat door een eigen doelpunt van Diego Maínz en een kopbal van Ronaldo met 9-1 won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.