Atlético Madrid blijft in het spoor van Barça en Real

Atlético Madrid heeft de derde plaats in Spanje weer even overgenomen van Valencia: het won op bezoek bij hekkensluiter Córdoba (0-2). Sevilla versloeg op zijn beurt Athletic de Bilbao.

Córdoba – Atlético Madrid 0-2
Met een bekeken schot in de lange hoek tekende Antoine Griezmann (foto) al na vier minuten voor 0-1, waarna Saúl met een knappe kopbal nog voor rust de score verdubbelde. Daarmee was het verzet van Córdoba al in de eerste helft gebroken en kwam de overwinning van de ploeg van Diego Simeone geen moment meer in gevaar.

Door te winnen pakt Atlético in ieder geval voor even de derde plaats terug van Valencia. De voorsprong bedraagt nu twee punten, maar de ploeg uit de sinaasappelstad speelt zondag nog thuis tegen Villarreal. Voor Córdoba wordt lijfsbehoud een loodzware klus. De nummer twintig heeft een achterstand van zeven punten op de veilige zeventiende plaats, terwijl alle concurrenten een wedstrijd tegoed hebben.

Sevilla – Athletic de Bilbao 2-0
Door thuis te winnen van de middenmoter uit Baskenland, behoudt nummer vijf Sevilla de aansluiting bij de bovenste vier. Dankzij doelpunten van Aleix Vidal en Carlos Bacca was het pleit al na twintig minuten beslecht. Sevilla heeft nu een achterstand van twee punten op Valencia, dat een wedstrijd minder heeft gespeeld.