Barça aast op revanche, Real in de achtervolging

Reacties

De 29ste speelronde in de Primera División gaat vrijdagavond om 20.45 uur van start. VI-redacteur Arjan van den IJssel blikt vooruit.

Barça aast op revanche, Real in de achtervolging

In de laatste wedstrijd voor de interlandbreak deed Barcelona uitstekende zaken in de jacht op zijn 23ste landstitel door nummer twee Real Madrid met 2-1 te verslaan. Daardoor hebben de Catalanen, met nog tien duels voor de boeg, vier punten voorsprong op de aartsrivaal. Zondag wacht Barça een thuiswedstrijd tegen Celta de Vigo, de vorige club van trainer Luis Enrique. En tegen de Galiciërs heeft de Spaanse koploper zondag vanaf 21.00 uur iets goed te maken, want op 1 november ging Barcelona op eigen veld verrassend onderuit tegen Celta (0-1). Joaquín Larrivey maakte toen het enige doelpunt in Camp Nou. De dertigjarige Argentijn zorgde dit seizoen voor negen van de 29 treffers van Os Celestes in de Primera División, waarmee hij een groot aandeel heeft in de huidige tiende plaats.

Real Madrid speelt zondag de lunchwedstrijd. De Koninklijke krijgt bezoek van Granada, dat eerder dit seizoen op eigen veld met liefst 4-0 onderuit ging tegen de ploeg van trainer Carlo Ancelotti. Deze eeuw verloor de huidige nummer negentien van de Primera División in competitieverband alle onderlinge onmoetingen, behalve op 2 februari 2013. Cristiano Ronaldo zorgde in Nuevo Los Cármenes voor de nederlaag van Real. Bij een corner van Granada wilde de Portugees het speeltuig wegkoppen, maar in plaats daarvan kopte hij de bal in de verre hoek. Door die verrassende nederlaag liep de achterstand op de uiteindelijke kampioen destijds op naar liefst zestien punten.

Valencia bezet na 28 wedstrijden de derde plaats, die aan het einde van dit seizoen rechtgeeft op directe plaatsing voor de Champions League. Maar met de hete adem van Atlético Madrid - dat één punt minder heeft - in de nek staat er een streekderby op het programma voor Los Che. Villarreal, de nummer zes met elf punten achterstand, gaat op bezoek in Estadio de Mestalla en aast op revanche voor de thuisnederlaag eerder dit seizoen. Mede dankzij twee treffers van Shkodran Mustafi won Valencia toen met 3-1. Atlético heeft de op papier makkelijkste klus komend weekend, want Córdoba komt op bezoek. De hekkensluiter verloor zijn voorgaande negen wedstrijden in de Primera División.

Voor Sevilla en Athletic de Bilbao is het zaterdagmiddag (aftrap 16.00 uur) een kwestie van aanhaken of afhaken. Sevilla heeft vier punten achterstand op Atlético en hoopt nog op deelname aan de Champions League, terwijl Athletic de achtste plaats bezet in de Primera División en bij de twaalfde nederlaag dit seizoen gepasseerd kan worden door rivaal Real Sociedad. De ploeg van trainer Ernesto Valverde heeft het geluk dat alleen dit seizoen nog de verliezend bekerfinalist zich plaatst voor de Europa League. In de eindstrijd van het toernooi om de Copa del Rey staat Athletic namelijk op zaterdag 30 mei tegenover koploper Barcelona.

Programma
Eibar 03-04
20:45
Rayo Vallecano
Sevilla 04-04
16:00
Athletic de Bilbao
Córdoba 04-04
18:00
Atlético Madrid
UD Almería 04-04
20:00
Levante
Málaga 04-04
22:00
Real Sociedad
Real Madrid 05-04
12:00
Granada
Valencia 05-04
17:00
Villarreal
Getafe 05-04
19:00
Deportivo La Coruña
Celta de Vigo 05-04
21:00
Barcelona
Espanyol 06-04
20:00
Elche
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.