Ontketende Narsingh plots blikvanger tijdens inhaalrace PSV

Reacties

Luciano Narsingh krijgt in het nieuwe jaar toch weer de voorkeur boven Gastón Pereiro in de aanval bij PSV. En hij betaalt het vertrouwen van trainer Phillip Cocu ook dubbel en dwars uit.

Ontketende Narsingh plots blikvanger tijdens inhaalrace PSV

De 25-jarige vleugelaanvaller raakte uit de gratie bij Oranje na het verloren EK-kwalificatieduel in Turkije (3-0) en verloor niet veel later bij PSV zijn basisplaats aan Pereiro. Maar na zijn invalbeurt in De Kuip zijn de rollen omgedraaid. Nadat hij de topper tegen Feyenoord als invaller had beslist (0-2), scoorde hij als basisspeler in de gewonnen wedstrijden tegen FC Twente (4-2) en Excelsior (1-3). 'Qua rendement is dit misschien wel mijn beste periode bij PSV', zei hij voor de camera van FOX Sports.

Tevreden was Narsingh nog niet over zijn eigen spel. 'Dat kan altijd nog beter. Ik begon met een slechte terugspeelbal, zulke dingen moeten er nog uit', keek hij kritisch naar zijn laatste optreden, waarin hij wel fraai scoorde. 'Die van Jorrit Hendrix was mooier, zo ineens op de pantoffel', bleef de speler die in de zomer van 2012 door de Eindhovenaren werd overgenomen van SC Heerenveen wederom bescheiden.

Maar juist die bescheidenheid heeft hij binnen de lijnen van zich afgeschud. 'Ik ga nu beter met mijn kansen om', stipt hij het verschil aan met de Luciano Narsingh van voor de winterstop. 'Het is te gemakkelijk om alleen op basis van doelpunten te oordelen. Mijn spel moet beter. Maar we speelden vandaag onder moeilijke omstandigheden. Het weer zat niet mee en het was een klein veld.'

Tegen Excelsior ging Narsingh woensdagavond twintig minuten voor tijd naar de kant. 'Ik wil altijd spelen', baalde hij van zijn wissel. Maar zaterdag (19.45 uur) wacht De Graafschap alweer. Het idee dat Cocu hem tijdens deze bomvolle weken waarschijnlijk wilde sparen voor de volgende partij, gaf hem na de periode waarbij hij even op het tweede plan belandde toch weer voldoening.

Luciano Narsingh in dienst van PSV
Seizoen Wedstrijden Doelpunten Assists
2015/16 17 6 3
2014/15 32 6 10
2013/14 20 0 1
2012/13 18 6 5
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.