Ontketende Griezmann in topvorm op weg naar EK

Reacties

Atlético Madrid en Frankrijk hebben de komende maanden hun hoop gevestigd op Antoine Griezmann, die nu écht op weg lijkt zijn belofte in te lossen. Woensdag bezorgde hij Atlético een plek in de halve finale van de Champions League door twee keer te scoren tegen Barcelona.

Ontketende Griezmann in topvorm op weg naar EK

Griezmann steekt de laatste weken in grootse vorm, want de 25-jarige aanvaller is al zeven duels op rij trefzeker in de Primera División. Tijdens de return in de kwartfinale van het kampioenenbal toonde hij ook zijn klasse. Negen minuten voor rust kopte hij binnen op aangeven van Saúl in in de 88ste minuut bepaalde hij de eindstand op 2-0 door een strafschop te benutten. Griezmann toonde zich na afloop echter bescheiden: 'Het team heeft een geweldige prestatie geleverd om bij de beste vier clubs van Europa te komen.'

Sinds hij in de zomer van 2014 voor zo'n dertig miljoen euro werd overgenomen van Real Sociedad, paste Griezmann zich razendsnel aan. De Fransman leek geen enkele druk te voelen in de hoofdstad van Spanje, waar zijn illustere voorgangers Fernando Torres, Diego Forlán, Sergio Agüero, Radamel Falcao en Diego Costa de afgelopen seizoenen veel indruk maakten in het rood-wit gestreepte shirt. In zijn eerste seizoen was de aanvaller goed voor 25 officiële doelpunten, maar dat bleek slechts het begin.

Antoine Griezmann bezorgde de Barcelona-defensie veel problemen.
Antoine Griezmann bezorgde de Barcelona-defensie veel problemen.

Deze huidige jaargang staat de teller voor Griezmann al op 29 doelpunten. Twintig daarvan maakte hij er in de Primera División, drie in de strijd om de Copa del Rey en zes in de Champions League. In al die toernooien staat hij qua cijfers misschien in de schaduw van veelvraten als Karim Benzema, Cristiano Ronaldo (beiden Real Madrid), Lionel Messi, Neymar en Luis Suárez (allen Barcelona), maar de Fransman is ondertussen nog altijd in de race voor het kampioenschap van Spanje en de eindzege in de Champions League.

En dan wacht komende zomer nog het EK, waar Frankrijk als gastland een van de topfavorieten is. Woensdag, zo'n tweeënhalf uur voor de aftrap van het duel tussen Atlético Madrid en Barcelona, werd bekend dat Benzema vanwege een afpersingszaak ontbreekt op het Europees kampioenschap. Alle hoop zal dus gevestigd zijn op Griezmann, die vorige maand tegen Nederland zijn zevende doelpunt maakte in dienst van Les Bleus. Dat hij met die druk kan omgaan, heeft Le Petit Diable (De Kleine Duivel) inmiddels wel bewezen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.