Ontketende Carroll maakt einde aan titeldroom Arsenal

Reacties

Andy Carroll heeft met een heldenrol tegen Arsenal gesolliciteerd naar een plek in de Engelse EK-selectie. Al volstond zijn hattrick namens West Ham United niet voor een zege op Arsenal (3-3).

Ontketende Carroll maakt einde aan titeldroom Arsenal

Dat Carroll op scherp stond, bleek al toen hij na drie minuten een gele kaart kreeg voor een spijkerharde tackle op Laurent Koscielny. Na wat worstelingen met tegenstanders speelde hij met vuur, maar zoals wel vaker dit seizoen haalde de Engelse international het beste in zichzelf naar boven in een topper. Hij wist dit seizoen namelijk alleen te scoren tegen Chelsea (zowel uit als thuis), Southampton en Liverpool, de club die in januari 2011 nog 41 miljoen euro aan de langs spits had verkwanseld.

Het predicaat international is na meerdere mislukte seizoenen overigens ook aan het verjaren, eind 2012 kwam de door blessures geplaagde aanvaller immers voor het laatst in actie voor The Three Lions. Maar in zijn huidige vorm zou hij als breekijzer zeker niet misstaan in de EK-selectie van Roy Hodgson, bewees hij tegen nummer drie Arsenal.

Het ideale scenario voor Carroll voltrok zich in de loop van de eerste helft, waarin Arsenal dankzij lage schoten van Mesut Özil en Alexis Sánchez gevleid aan de leiding kwam, waarbij de tiener Alex Iwobi zich als aangever onderscheidde. West Ham had namelijk de voorsprong verdiend, maar een treffer van Manuel Lanzini werd ten onrechte vanwege buitenspel afgekeurd.

De getergde Hammers deden er een schepje bovenop en na een harde kopbal vlak voor rust beukte Carroll na een gelukkige aanname in de extra tijd van de eerste helft ook de 2-2 nog achter David Ospina. De doldwaze minuten waren nog niet voorbij, want vlak na de hervatting kopte Carroll via Gabriel Paulista ook zijn hattrick nog op het bord.

Het was echter niet Carroll, maar de man die hij eerder nog onder de zoden schoffelde, die het laatst lachte. Koscielny trapte in de zeventigste minuut de 3-3 hoog in het doel, waarna de conclusie kan worden getrokken dat beide teams niets opschieten met dit spektakelstuk. Want grote kansen om nog wat aan deze stand te doen, waren er in de slotfase niet meer.

Arsenal lijkt door het puntenverlies een streep te kunnen zetten door de titel (tien verliespunten meer dan Leicester), voor West Ham wordt de realisatie van zijn Champions League-droom (vijf verliespunten meer dan Manchester City) nu een hels karwei.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.