Ontketende Bozeník schiet Boavista eigenhandig naar koppositie in Portugal

Robert Bozeník heeft zijn bloedvorm in Portugal weer wat kracht bij gezet. De voormalig spits van Feyenoord was voor Boavista tegen Chaves goed voor twee treffers en een assist, waarmee hij zijn club niet alleen de overwinning schonk, maar ook de koppositie.

Boavista
Boavista
4 - 1
Chaves
Chaves

In het eerste kwart van de wedstrijd verpulverde Boavista de hekkensluiter van Portugal en dat had het grotendeels aan Bozeník te danken. Binnen een minuut kwam Boavista op voorsprong en daarna was het de beurt aan de Slowaak. Hij gaf de assist op Salvador Agra bij de 2-0 en schoot er vervolgens zelf ook nog twee binnen in het eerste kwart.

Daarmee komt het seizoenstotaal van Bozeník op vijf doelpunten en twee assists in de eerste vijf competitiewedstrijden. Daarmee is hij zowel de topscorer als de Most Valuable Player van de Portugese competitie. Bij de nationale ploeg van Slowakije liet hij zich met een assist tegen Liechtenstein ook al gelden.

Uiteindelijk won Boavista het duel met 4-1. Daardoor passeert het Sporting Portugal, FC Porto en Benfica op de ranglijst en staat het bovenaan in de Portugese competitie. Zonder de doelpunten en assists van Bozeník had Boavista zeven punten minder gehad.