Bozeník doet Schmidt in knotsgekke wedstrijd veel pijn

Reacties

Roger Schmidt is het competitieseizoen begonnen met een domper. Zijn ploeg Benfica ging uit bij Boavista pijnlijk onderuit: 3-2.

Bozeník doet Schmidt in knotsgekke wedstrijd veel pijn
© Pro Shots
Boavista
Boavista
3 - 2
Benfica
Benfica

Benfica, dat vorig seizoen met 87 punten kampioen werd in de Primeira Liga, en de kwartfinale van de Champions League haalde, had uit bij Boavista alle moeite. Via topaanwinst Ángel Di María kwamen Schmidt en co. wel op voorsprong, maar gemakkelijk ging het verder niet. Helemaal niet toen spits Petar Musa na rust rood kreeg en voormalig Feyenoorder Róbert Bozeník kort daarna voor de gelijkmaker zorgde.

Benfica, met Orkun Kökcü en Fredrik Aursnes in de basis, leek de boel in de slotfase alsnog recht te trekken. Rafa Silva stuurde linksback David Jurásek diep met een buitenkantje en stond vervolgens zelf klaar om de rebound van Kökcü binnen te schieten: 1-2. Maar diep in blessuretijd schoot Bruno Lourenço vanaf elf meter binnen.

Overigens had de arbitrage zijn handen vol aan mekkerende spelers die hun boekje te buiten gingen. Zo werd er negen keer geel en twee keer rood getrokken. Doelpuntenmaker Lourenço werd er in de elfde minuut van de blessuretijd (!) zelfs nog vanaf gestuurd. Vanwege al het oponthoud werd er maar liefst vijftien minuten doorgevoetbald. In die vijftien minuten deed Bozeník Schmidt nóg een keer pijn: 3-2.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Moreirense
Moreirense
1 - 2
FC Porto
FC Porto

Eerder op maandag won FC Porto bij Moreirense. Ook daar ging het niet vanzelf. Porto moest na rust tot het uiterste gaan om de achterstand, waar Godfried Frimpong verantwoordelijk voor was, weg te poetsen. Toni Martínez en Wendell slaagden daarin en dus won Porto met 1-2.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.