Ontgoochelde Bosz zucht: 'We geven 't in drie minuten weg'

Vitesse-trainer Peter Bosz baalde ervan dat zijn elftal in drie minuten een voorsprong van twee doelpunten uit handen gaf en daardoor verzuimde de koppositie in de Eredivisie te grijpen.

In de Gelredome speelde Vitesse met 2-2 gelijk tegen FC Groningen. Bosz stak tegenover FOX Sports hand in eigen boezem: 'Het ligt aan onszelf. We hebben zoveel kansen gehad, maar hebben er slechts twee benut. In drie minuten tijd geven we vervolgens twee doelpunten weg en staat de wedstrijd op zijn kop. Maar we hebben weer een mooie wedstrijd voorgeschoteld aan de fans en hadden meer verdiend. Daar zal iedereen het mee eens zijn.'

De coach had zijn elftal opgedragen niet achterover te leunen. 'Ik heb in de tweede helft gezegd dat ze moesten gaan voor een tweede doelpunt. Je moet nooit een voorsprong willen verdedigen. Die tweede goal maken we uiteindelijk ook, maar dan is het jammer dat je het in drie minuten weggeeft.'

Houdini-act
FC Groningen-trainer Erwin van de Looi kon na afloop de Houdini-act van zijn elftal nog nauwelijks geloven. 'Na de 2-0 gaf ik ons niet veel kans meer. Daar zal ik heel eerlijk in zijn. We hebben aanvallend gewisseld en heel veel risico genomen. Dat had ook afgestraft kunnen worden, maar dit keer is dat beloond.'