FC Groningen bewaart meeste goals voor de tweede helft

• Vitesse won drie van zijn vier thuisduels dit seizoen, de ploeg van Peter Bosz verloor in het Gelredome alleen van Feyenoord (1-2).

FC Groningen bewaart meeste goals voor de tweede helft

FC Groningen won als enige Eredivisieploeg zijn laatste twee duels (AZ 2-1 en PSV 1-0).

Filip Kostic maakte na 927 minuten Eredivisievoetbal zijn eerste goal voor FC Groningen (PSV 1-0).

Vitesse maakt in verhouding de meeste kopdoelpunten dit seizoen. Zes treffers met het hoofd op negentien doelpunten , een hoog percentage van 31,57 procent.

FC Groningen kreeg van alle Eredivisieploegen in uitwedstrijden tot nu toe de meeste tegentreffers te verwerken (zeventien).

Vijf seizoenen geleden won FC Groningen voor het laatst in Arnhem. Op  29 augustus 2008 wonnen de Groningers met 0-4. Niemand van de huidige Groningen-selectie stond toen op het veld. Bij Vitesse stonden Piet Velthuizen en Frank van der Struijk in de basis.

FC Groningen maakte evenzoveel  doelpunten als het tegen kreeg (twintig om twintig). Overigens maakten de Groningers vijftien van de twintig goals in de tweede helft (75 procent).

De Braziliaan Lucas Piázon is de meest waardevolle speler van Vitesse met vijf goals en twee assists.

Vitesse heeft na tien duels in de Eredivsie de meeste doelpogingen (160, 16 per duel). Maar staat in het efficiëncyklassement met negentien goals op een vijftiende positie met een percentage van 11,88 procent.

Samenstelling: Ramon Min & Jasper Steppé

Bekijk hier al onze video's