Onstopbare Mertens houdt Napoli-hoop levend

Reacties

Omdat Napoli zaterdagavond eenvoudig met 4-1 van Fiorentina heeft gewonnen, valt pas op de laatste speeldag de beslissing in de strijd om de tweede plek in de Serie A. De Napolitanen kwamen door de zege tot op een punt van AS Roma.

Onstopbare Mertens houdt Napoli-hoop levend

Roma won eerder deze zaterdag van Chievo en verstevigde daardoor de tweede stek, een plek die aan het einde van de rit directe kwalificatie voor de Champions League oplevert. Napoli moest daardoor winnen om die plek niet uit het zicht te verliezen.

En in Stadio San Paolo leek de ploeg van coach Maurizio Sarri dat vanaf het eerste fluitsignaal ook prima te beseffen. Vanaf de start werd er vol overgave naar goals gezocht. Na een eerste grote kans voor Dries Mertens was het Kalidou Koulibaly die al in de achtste minuut trefzeker was met een rebound bij een corner.

Vervolgens was het woord aan Mertens, die eerste wederom een grote kans liet liggen en daarna bij een fraaie geplaatst schot de paal raakte. Uiteindelijk werd het voor rust toch nog 2-0 toen Mertens bij een fraaie Napolitaanse aanval Lorenzo Insigne op doelman Ciprian Tatarusanu afstuurde. De Italiaan schoot beheerst raak.

Kort na rust deelde Mertens met zijn 26ste competitiedoelpunt de nekslag uit aan La Viola. De ware frommelgoal had overigens niet mogen tellen, aangezien de Belgische voormalig PSV'er zich in buitenspelpositie bevond.

Ook het slotakkoord was aan Mertens, want na de eretreffer van Josip Ilicic (een schuiver) bepaalde hij de eindstand op 4-1. De Belg zette de aanval op magistrale wijze op door Gonzalo Rodriguez door de benen te spelen en zag hoe Tatarusanu na de inzet van Insigne een rebound moet toestaan. Dat buitenkansje verzilverde Mertens waardoor hij nu op liefst 33 seizoenstreffer staat, waarvan 27 in de Serie A. De huidige topscorer van Italië, Edin Dzeko van AS Roma, staat op 28 goals. Omdat Mertens zo dicht bij de topschutter staat, was hij niet bepaald blij met zijn wissel in de slotfase.

Op de slotdag in de Serie A gaat Napoli op bezoek bij Sampdoria, terwijl AS Roma Genoa ontvangt. Voor Fiorentina was de nederlaag kostbaar. De zesde plek is nog goed voor Europese kwalificatie, maar door de nederlaag kan AC Milan later deze speelronde het gat naar vier punten doen groeien. Bovendien kan Internazionale bij een zege Fiorentina aflossen als nummer zeven. Milan treft zondag in San Siro Bologna, terwijl de Nerazzurri op bezoek gaan bij Lazio.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.