Onrust bij 'FC Hollywood', Watzke gooit olie op het vuur

Reacties

Zaterdag staat de finale om de DFB-Pokal tussen Bayern München en Borussia Dortmund op het programma, een wedstrijd waar heel Duitsland naar uitkijkt. Waar in Dortmund de ogen vooral zijn gericht op Robert Lewandowski, die deze zomer naar Bayern verkast, deed Bayern zijn bijnaam FC Hollywood weer eens eer aan met enkele incidenten in aanloop naar de eindstrijd.

Onrust bij 'FC Hollywood', Watzke gooit olie op het vuur

Want rustig was het allerminst in München op weg naar de mogelijk vierde hoofdprijs onder het bewind van trainer Pep Guardiola. Toch stond het eerst nog zo veelgeroemde spelsysteem van de Spaanse tacticus ter discussie. Bovendien waagde Franck Ribéry het ook nog te tornen aan het selectiebeleid van Guardiola. De Franse buitenspeler zit naar zijn zin te vaak op de bank.

Binnenbrandjes
Bij monde van aanvoerder Philipp Lahm en technisch directeur Matthias Sammer bluste Bayern de binnenbrandjes. Lahm sprak van een 'prachtig systeem, dat alleen uitvoerbaar is als iedereen zich voor de volle honderd procent geeft.' En juist daar ontbrak het volgens de captain van Der Rekordmeister aan na het behalen van de titel, met als gevolg twee nederlagen in de competitie en uitschakeling in de Champions League.

Sammer vond op zijn beurt dat Ribéry zo vlak voor de finale zijn mond had moeten houden. Zaterdag is het zeer de vraag of Ribéry aan de aftrap kan verschijnen, al ligt dat niet aan zijn uitspraken. De Franse vleugelspeler kampt met rugproblemen, waardoor een invalbeurt waarschijnlijker is. Bastian Schweinsteiger kan sowieso niet spelen door naweeën van een knieblessure. Het WK moet volgens Guardiola geen probleem worden.

Er lijkt in München geen plaats meer voor Mario Mandzukic, die de Duitse bekerfinale niet van dichtbij zal meemaken.
Er lijkt in München geen plaats meer voor Mario Mandzukic, die de Duitse bekerfinale niet van dichtbij zal meemaken.

Vrijdagmiddag onthulde Guardiola bovendien dat Mario Mandzukic niet tot de wedstrijdselectie behoort. De Kroatische spits trainde maandag en dinsdag niet mee, maar dat is volgens Guardiola niet de reden dat de WK-ganger al is vertrokken naar eigen land. 'Hij had kunnen spelen, maar ik heb hiervoor gekozen.' Het lijkt een bevestiging van de speculatie van Bild, dat suggereert dat er volgend seizoen geen plaats meer is voor Mandzukic.

Zo onrustig als het bij Bayern was, zo eensgezind was Dortmund in aanloop naar de finale om de DFB-Pokal. Ook de saillante rol van Lewandowski, die tegen zijn toekomstige werkgever zijn laatste wedstrijd voor BVB speelt, brengt de Schwarzgelben niet uit het evenwicht. 'Robert heeft nooit last van enige druk, dat hebben we dit seizoen al eerder gezien. Zijn transfer zal hem ook in de finale niet beïnvloeden', aldus directeur Hans-Joachim Watzke.

In navolging van Mario Götze gaat ook Robert Lewandowski Borussia Dortmund verruilen voor Bayern München.
In navolging van Mario Götze gaat ook Robert Lewandowski Borussia Dortmund verruilen voor Bayern München.

Waar trainer Jürgen Klopp en doelman Roman Weidenfeller niet veel meer zeiden dan dat het duel met Bayern een 'droomfinale' is, gooide Watzke in meerdere opzichten nog maar eens wat olie op het vuur. De beleidsbepaler noemde de finale om de DFB-Pokal (18.00 uur) groter dan die om de FA Cup, de Engelse tegenhanger tussen Arsenal en Hull City die om 16.00 uur start.

Calimero-gedrag
En dan is daar nog de eeuwige rivaliteit met Bayern. 'Maar dat die nog steeds bestaat, ligt vooral aan Bayern. Wij moeten onszelf vooral niet laten afleiden en tonen dat we ons niet zo bescheiden hoeven op te stellen als veel clubs doen.' Het Calimero-gedrag dat andere Duitse clubs tonen, is volgens Watzke (foto boven, met Bayern-preses Karl-Heinz Rummenigge) ongepast voor een club als Dortmund. 'We hebben al vaker laten zien dat ze te verslaan zijn.'

Om het belang van de Duitse bekerfinale tegen het favoriete Bayern ('want zij gaan de finale in als landskampioen') te onderstrepen heeft Watzke de winstpremie volgens Bild verhoogd van 75 duizend euro naar liefst honderdduizend euro. Reden te meer om de 3-0 zege van vorige maand in München en de 4-2 winst in de strijd om de Duitse Super Cup een vervolg te geven.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.