Paris Saint-Germain heeft zaterdag een simpele competitiezege op Nîmes geboekt. Kylian Mbappé was opnieuw op schot en greep daardoor een bijzonder record.

PSG
3 - 0
Nîmes
Nîmes

Promovendus Nîmes, dat op een knappe elfde plaats staat in de Ligue 1, hield betrekkelijk lang stand in Parijs. Vijf minuten voor rust brak Christopher Nkunku de ban voor PSG. Na een fraaie pass van Marco Verratti rondde de jonge Fransman koel af: 1-0.

Na rust kwam de voorsprong van de thuisploeg nauwelijks in gevaar. Hoewel onder anderen Mbappé gevaarlijk was, duurde het even voordat PSG uitliep. In de 69ste minuut nam de twintigjarige spits het tweede doelpunt voor zijn rekening, na een lage voorzet van Juan Bernat. Het was zijn vijftigste doelpunt in de Ligue 1, in 88 wedstrijden. Geen enkele speler bereikte die mijlpaal op zo'n jonge leeftijd als Mbappé.

In de slotfase maakte Mbappé in de omschakeling ook de 3-0, waardoor hij als topscorer van de competitie op 22 doelpunten in twintig competitieduels staat. Ook in voorgaande weken ving Mbappé de afwezigheid van Neymar en Edinson Cavani vakkundig op met zijn doelpunten.