Onherkenbare Diego Costa kan het nu ook voor Spanje

Reacties

Wat hem bij zijn werkgevers al jaren prima lukt, lukte Diego Costa lange tijd niet voor de nationale ploeg van Spanje: scoren. Tot zondagavond. De geboren Braziliaan tekende op bezoek bij bij Luxemburg voor zijn eerste doelpunt in het shirt van Spanje. Al had dat nog aardig wat voeten in aarde.

Onherkenbare Diego Costa kan het nu ook voor Spanje

Sinds Diego Costa er begin dit jaar voor koos om voortaan voor Spanje uit te komen, speelde hij zes interlands. In drie oefenduels, twee WK-wedstrijden en één EK-kwalificatieduel was hij (net als in de twee oefenpotjes die hij speelde voor Brazilië) echter nog niet trefzeker. Opvallend, aangezien hij op clubniveau wél fanatiek doelpuntenmaker is.

Vorig seizoen werd hij namens landskampioen Atlético Madrid met 27 goals derde op de Spaanse topscorerslijst achter wereldsterren Lionel Messi (28) en Cristiano Ronaldo (31). Ook dit seizoen, namens het Engelse Chelsea, rijgt hij de doelpunten aaneen. In zeven competitiewedstrijden trof hij al negen (!) keer doel.

Zondagavond liet Diego Costa echter zien dat doelpunten maken voor de nationale ploeg een compleet ander verhaal is. Waar alles wat hij namens The Blues aanraakt in goud verandert, verprutste hij in dienst van Lu Furia Roja de ene na de andere prachtkans. Viermaal faalde hij opzichtig, totdat hij na bijna 69 minuten voor de 0-3 tekende.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.