Effectief Chelsea klopt Arsenal in saaie topper

Chelsea heeft de topper tegen Arsenal winnend afgesloten. Doelpunten van Eden Hazard en Diego Costa zorgden voor het verschil: 2-0.

Beide clubs uit Londen leken in de topper vooral bang om tegentreffers te incasseren en hielden de defensie hermetisch gesloten, wat een weinig aantrekkelijk schouwspel opleverde. Het was illustratief dat het eerste schot in de wedstrijd pas gelost werd in de 27ste minuut, maar toen was het wel direct raak. Eden Hazard schoot een penalty, die hij zelf had versierd doordat hij door Laurent Koscielny was neergelegd na een fraaie individuele actie, binnen en bracht Chelsea aan de leiding.

Drie minuten eerder had de thuisploeg nog een flinke domper te verwerken gekregen. Doelman Thibaut Courtois botste tegen Alexis Sánchez op en moest zich met een zware hersenschudding laten vervangen door Petr Cech. De Tsjechische reservekeeper hoefde echter nauwelijks in actie te komen, aangezien het onmachtige Arsenal geen enkele keer op doel schoot.

Twaalf minuten voor tijd was het Diego Costa die de wedstrijd in het slot gooide. Cesc Fabregas stuurde hem op schitterende wijze weg in de diepte en de Spaanse spits schoot vervolgens zijn negende competitiedoelpunt van dit seizoen binnen. Dankzij de 2-0 zege staat koploper Chelsea nu vijf punten voor op achtervolger Manchester United. Arsenal bezet de zevende plaats in de Premier League.

Duw
Overigens werd het duel in de twintigste minuut ontsierd door een incident tussen managers Arsène Wenger en José Mourinho. Wenger duwde Mourinho weg, toen de Chelsea-coach bij hem verhaal kwam halen.