Aston Villa buigt pas in slotfase voor Manchester City

Reacties

Na de sterke start aan het Premier League-seizoen heeft Aston Villa zaterdagavond opnieuw verloren. Het kostte Manchester City echter grote moeite de ban te breken op Villa Park: 0-2.

Aston Villa buigt pas in slotfase voor Manchester City

Het thuisduel met de landskampioen was voor Aston Villa de vierde competitiewedstrijd op rij tegen een topploeg. De 3-0 nederlagen tegen Arsenal en Chelsea boden weinig hoop, maar zaterdagavond liet de ploeg van manager Paul Lambert niet zo makkelijk over zich heen lopen. En dat terwijl City toch echt zijn best deed om niet, net als Liverpool (0-1), de boot in te gaan tegen The Villans.

Hoewel Ron Vlaar door een kuitblessure nog altijd ontbrak, verdedigde Villa dusdanig goed dat de ploeg van manager Manuel Pellegrini in de eerste helft geen enkel schot tussen de palen kreeg. Kort na rust was Sergio Agüero wel dicht bij de 0-1 met een schot tegen de paal, terwijl Brad Guzan uitstekend redde toen Eliaquim Mangala en Frank Lampard voor hem opdoken.

Lang hield Brad Guzan het doel van Aston Villa schoon. Hier komt hij oog in oog met Sergio Agüero te staan.
Lang hield Brad Guzan het doel van Aston Villa schoon. Hier komt hij oog in oog met Sergio Agüero te staan.

Hoewel vooral David Silva uitstekend speelde voor The Citizens mocht Aston Villa daardoor lang blijven hopen op de vierde zege van het seizoen, zeker toen clubtopscorer Christian Benteke zijn rentree maakte na een half jaar afwezigheid. De terugkeer van de Belg had echter geen zalvende werking; Yaya Touré voorkwam in de 82ste minuut het vierde puntenverlies voor City in de laatste vijf duels.

Omdat Agüero er vlak voor tijd ook nog 0-2 van maakte met een onhoudbaar schot, leed Aston Villa de derde nederlaag op rij. Desondanks staat de club van Vlaar en Leandro Bacuna, die twintig minuten meedeed als invaller, nog altijd zevende met tien punten. City klimt naar de tweede plaats en heeft nu één punt meer dan Southampton, dat zondag nog in actie komt tegen Tottenham Hotspur.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.