Liverpool doorbreekt slechte reeks, Cissé redt Newcastle

De keuze om Mario Balotelli buiten het basisteam te laten, heeft geloond voor Liverpool, dat thuis West Bromwich Albion versloeg. Newcastle United pakte een punt bij Swansea City.

Liverpool – West Bromwich Albion
2-1
Liverpool heeft thuis met 2-1 gewonnen van West Bromwich Albion. De vice-kampioen van vorig seizoen deed dat zonder Mario Balotelli als basisspeler.

De Italiaanse spits, die deze zomer overkwam van AC Milan, was het kind van de rekening na een slechte reeks van Liverpool. Sinds de transfermarkt gesloten is, stapten The Reds in zes wedstrijden slechts eenmaal als winnaar van het veld. Op 16 september ontdeed Liverpool zich pas in de extra tijd van Ludogorets (2-1). In de League Cup ontsnapte de club na strafschoppen tegen Middlesbrough, terwijl punten werden verspeeld tegen Aston Villa (0-1 verlies), West Ham United (3-1 verlies), Everton (1-1 gelijk) en FC Basel (1-0 verlies).

Met Rickie Lambert als vervanger van Balotelli, die in de 64ste minuut inviel, in de punt van de aanval werd averij tegen WBA voorkomen. Adam Lallana schoot de thuisploeg vlak voor rust op voorsprong, na een mooie aanval die hij zelf opzette. Via een onterechte toegekende strafschop, de overtreding van Dejan Lovren vond plaats buiten het strafschopgebied, maakte Saido Berahino na een uur nog de gelijkmaker, maar vijf minuten later antwoordde Liverpool, dat klimt naar de zevende plaats, met de winnende treffer van Jordan Henderson.

Swansea City – Newcastle United 2-2
Alan Pardew mag zijn spits Papiss Cissé dankbaar zijn. De aanvaller uit Senegal voorkwam met twee doelpunten dat Newcastle United verloor op bezoek bij Swansea City: 2-2. Ondanks het gelijkspel staat Newcastle echter op een teleurstellende achttiende plaats in de Premier League.

Wilfried Bony is blij. Zijn eerste doelpunt van het seizoen is een feit, maar Swansea, waar Marvin Emnes vlak voor tijd inviel, blijft uiteindelijk steken op 2-2 tegen Newcastle United.

Er wordt al wekenlang door Engelse media gezaagd aan de stoelpoten van Pardew, die de fans ook openlijk zijn ontslag zag eisen. De manager van Newcastle had dus een resultaat nodig tegen hoogvlieger Swansea (nummer vier) om een ontslag af te wenden. Lang zag het er niet naar uit dat dit ging lukken. De thuisploeg uit Wales kwam namelijk twee keer op voorsprong, dankzij treffers van Wilfried Bony en Wayne Routledge. Beide keren was Gylfi Sigurdsson de aangever.

Het doelpunteninstinct van Cissé zorgde voor de redding van Newcastle, waar Tim Krul en Daryl Janmaat de volledige wedstrijd speelden. De spits antwoordde vlak voor rust op de openingstreffer van Bony door bij de eerste paal een voorzet binnen te tikken en een kwartier voor tijd bepaalde hij de eindstand op 2-2 door aan de aandacht van Ashley Williams te ontsnappen en te scoren.