Ongeslagen Sherwood: 'Negatieve reeks is afgesloten'

Tim Sherwood kan terugblikken op een prima start als trainer van Tottenham Hotspur. De club uit Noord-Londen pakte uit de eerste drie competitieduels onder zijn leiding zeven punten en won zondag voor het eerst sinds 27 oktober weer eens een thuisduel in de competitie.

Ongeslagen Sherwood: 'Negatieve reeks is afgesloten'

Vooral dat laatste doet Sherwood goed. 'We hadden al veel te lang niet meer gewonnen in ons eigen stadion. Het is goed dat we die negatieve reeks hebben afgesloten', aldus de onervaren manager, die werd aangesteld na het ontslag na André Villas-Boas, na de 3-0 overwinning op Stoke City. Het was Sherwoods tweede zege als eindverantwoordelijke op White Hart Lane, na de 3-2 zege bij Southampton van vorige week. Daarnaast speelde hij met 1-1 gelijk tegen West Bromwich Albion. Alleen het duel om de League Cup met West Ham United ging verloren (2-1).

'Ik vind dat we het tegen Stoke van begin tot eind erg goed hebben gedaan. Alle spelers haalden een goed niveau en sommigen waren zelfs uitstekend. Uiteindelijk staat of valt alles met een overwinning. Donderdag tegen West Bromwich Albion speelden we ook prima, maar door het resultaat gingen de fans ontevreden naar huis.'

Door de goede reeks onder Sherwood heeft Tottenham de aansluiting met de kopgroep weer te pakken. Het gat met nummer vier Everton bedraagt namelijk nog maar drie punten. Bovendien kan de Londense club, die in de zomer al ongeveer honderd miljoen euro uitgaf, in januari enkele aankopen doen. 'Als dat nodig is, zijn er middelen', erkent Sherwood.

De trainer is echter niet van plan veel spelers aan te trekken. 'Op dit moment kampen we met veel blessures en dat zou een reden kunnen zijn om versterkingen te halen, maar het is niet de bedoeling spelers voor drie jaar vast te leggen, terwijl je ze slechts voor een korte periode nodig hebt. Dat is niet logisch.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen